Inredarens husdröm på 45 kvadrat – kika in

När Kamilla först såg kolonistugan tyckte hon att det var det fulaste huset i området. Men med ny färg, kreativa lösningar och vackra vintagemöbler har det blivit hela familjens sommaroas.

Kamilla hade alltid drömt om att äga en kolonistuga, och efter många år i en lägenhet i Köpenhamn hade önskan om en grön oas växt sig starkare. Särskilt lockad var hon av trädgårdsföreningen i Hvidovre, där en vän ägde ett mysigt hus.

– Jag frågade gång på gång om det fanns något till salu, utan resultat. Så när min kompis plötsligt ringde och sa ’NU’ så slängde jag allt jag hade i händerna och bara rusade dit. Och där låg det fulaste, brunaste huset i hela området …

Vardagsrum, kök och matsal i ett och samma utrymme, fint inrett med begagnade möbler som hittats eftersom. Över matbordet hänger två lyktor från Jysk som Kamilla har gjort om till takpendlar genom att ta bort handtagen, vända dem uppochner och sätta i uttag.
Den lilla verandan framför huset är nästan som ett extra rum. Här finns en mysig sittgrupp med vintage­möbler. Allt är köpt begagnat förutom lampan som är från H&M Home.
Här bor: Kamilla Rosado med maken Antonio Rosado samt barnen Bobby och Charlie. Jobbar som: Kamilla är inredare och designer. @kamillarosadocph Huset: Kolonistuga på 45 kvm, i Hvidovre, strax söder om Köpenhamn.
Grinden till kolonilotten är charmig med sina krokiga brädor och sin flagnande blå färg. Grinden hade den kulören när de tog över huset och familjen bryr sig inte om att måla den, då den har blivit trädgårdsföreningens signum.

Kamilla behövde ta beslut på studs, och utan att hon ens fått tag i sin man tackade hon ja. Maken var inte stormförtjust, men efter en första kväll med god mat kvällssol hade han också fallit för den lilla stugan i trädgården.

Men mycket behövde göras, och Kamilla satte genast i gång med att måla, renovera och sälja alla möbler som följde med huset.

Färgskalan i stugan går i rosa, gröna och rostiga nyanser. Ovanför rottingsoffan hänger gamla bilder som alla är loppisfynd eller arvegods.
Kamilla har ärvt spegeln och byrån, hattarna är en samling från när och fjärran. I korgen har Kamilla sin stickning som hon plockar upp när hon vill koppla av.
Köket var visserligen vitmålat men inredningen var väldigt sliten vid övertagandet,så Kamilla och Antonio bytte bänkskiva och kran och målade luckorna i en vackert blågrön färg.
 Vackra fynd med blommor, etniska mönster och blå och gröna nyanser. Den lilla tavlan med blommorna hittade Kamilla hos en dam som hon skulle hämta en mixer hos, köpt via Blocket. Venusfiguren och det stora blå fatet är från den lokala loppisen i Hvidovre.
Kamilla älskar att odla, gärna i krukor och krus som hon kan flytta runt efter behag.
Bakom huset finns en altan med en mysig matplats i både skugga och lä. Både bord och stolar är loppisfynd.

– Jag har noggrant valt ut varje pryl så det tog lång tid att inreda, säger hon. Det här ska inte vara ett ställe som man fyller med sådant man inte gillar eller som blivit över. 

Till en början fungerade husets enda rum som både vardagsrum och sovrum, och pojkarna sov i den lilla gäststugan. Men efter några år valde man att riva den till förmån för en tillbyggnad med ytterligare två rum. Det har precis som resten av det lilla huset inretts med mycket vitt och med varma nyanser och mörka träslag som bryter av. Golvet målades ljusgrönt och även köket fräschades upp med en blå färg och en ny bordsskiva.

Vy in mot sovrummet i tillbyggnaden där dubbeldörrarna kan öppnas hela vägen upp. Den vackra väggdekorationen av handfärgat garn har Kamilla gjort själv.
Sovrummet är litet men charmigt och inrett i inbjudande färger. Den rosa gardinen sydde Kamilla av ett tyg hon hade liggande. Innanför gardinen hänger kläder. Den gröna mattan är från H&M Home, överkastet är ett loppisfynd.
I rummet finns också lagom plats för en liten fin byrå som Kamilla har ärvt. Affischen är från Evren Tekinoktay och Buddha­figuren är en gåva från Antonio.

– Stilen skulle jag beskriva som lite bohemisk och mysigt ombonad, säger Kamilla. Här trivs vi så bra allihop, kolonistugan har blivit vårt andra hem under sommarmånaderna.

Scroll to Top