Så skapar du en varm och inbjudande känsla hemma – 5 tips

Svalare vindar och krispigare luft väntar bakom hörnet. Det får oss att längta efter ett hem som känns extra varmt och inbjudande. Här delar vi med oss av 5 enkla knep.

Varm och inbjudande känsla inomhus – 5 tips:


LÄS ÄVEN: Stylisten tipsar: Så skapar du höstmys i vardagsrummet


1. Fluffiga mattor och kuddar

Att sätta sig med en kopp kaffe eller te i en soffa fylld av fluffiga kuddar och mjuka plädar är svårslaget när höstvindarna börjar vina utanför fönstret. Fluffiga textilier höjer mysfaktorn ordentligt i hemmet.

Foto Åhléns

2. Inred med levande ljus

Många ljuslyktor, gärna i varma nyanser såsom orange, rött och gult, tillför värme i hemmet och gör att det känns varmt, mysigt och ombonat. Placera en grupp ljuslyktor på både soffbordet och matbordet – även fönsterbrädan och hyllan är perfekta platser för fina ljuslyktor. Tänk bara på säkerheten och placera inte ljusen nära brännbart material.

Foto Åhléns

LÄS ÄVEN: 7 sätt att göra höstfint hemma med hjälp av textilier


3. Satsa på ett lyxigt doftljus

Doft är nästan lika viktigt som det visuella när det handlar om att skapa ett ombonat hem. Ställ ett lyxigt doftljus eller doftpinnar på sängbordet eller i badrummet. Den här säsongen finns många fina varianter att välja bland.

Foto Mille Notti

4. Fint i fönstret

Kala ytor i fönstret känns ofta tråkigt och långt ifrån den inbjudande känsla många av oss eftersträvar. Tänk därför på att inreda fönstret precis som resten av hemmet. Luftiga gardiner, en fin bordslampa på fönsterbrädan och vackra stilleben av allt från böcker och växter till originella inredningsdetaljer bidrar till en ombonad och välinredd känsla.

Foto Northern

5. Mysbelysning är A och O

Något av det viktigaste för ett varmt och ombonat hem stavas belysning – i synnerhet mysbelysning. Många ljuskällor utplacerade på olika platser i rummet skapar en mysig atmosfär.

Foto &Tradition

LÄS ÄVEN: Inredningsredaktören: “Så lyckas du med Japandi-stilen i sovrummet”


Rulla till toppen