Ny säsong av Det sitter i väggarna – här är allt vi vet!

En vacker länsmansbostad i Brunflo, ett missionshus i Almunge och en gård i Dalarna. Det är några av de fascinerande gamla hus som vi får ta del av i säsong åtta av Det sitter i väggarna. Här är allt vi vet om den nya säsongen!

Det hyllade succéprogrammet om byggnadsvård – Det sitter i väggarna – är tillbaka! Måndagen 22 augusti kommer ännu en säsong där man som tittare får kika in i fascinerande hus och guidas genom programmet av byggnadsantikvarien Erika Åberg och antikexperten Rickard Thunér.  

Rickard Thunér och Erika Åberg.

– Varje säsong är unik på sitt sätt men i år är det mer känslor än tidigare och sex otroligt fina hus som representerar olika delar av landet. Ett måste att se helt enkelt, säger Rickard Thunér. 

I det första avsnittet av den åttonde säsongen besöker programledarna den vackra länsmansbostaden i Gärde i Brunflo, där Emilie och Sebastian Rydebjörk, har många frågor kring sitt nyinköpta hus. Antikexperten Rickard Thunér söker svar kring bostadens förflutna och Erika Åberg hjälper familjen att hitta en gjutjärnskamin att återbruka.

Emilie och Sebastian Rydebjörk framför sitt nyinköpta hus i Brunflo.

– Det är fantastiskt kul att så många är intresserade av byggnadsvård och historia. I årets säsong hjälper jag husägarna med projekt både inomhus och utomhus, som jag hoppas ska inspirera tittarna. Till exempel att installera en kamin, färgsätta en hall och bygga en grind, säger Erika Åberg. 

Inuti den vackra länsmansbostaden.

Under säsongen besöker programledarduon även Markims Bergby i Vallentuna, Missionshuset Faringe i Almunge, Wallnerska villan i Kristinehamn, Vreta gård i Tumba och Börsgården i Rättvik. 

Under säsongen besöker experterna även gården Markims Bergby i Vallentuna, har en lång och märkvärdig historia.

Det första avsnittet av säsong 8 sänds i SVT 1 kl 20.00 den 22 augusti.

Rulla till toppen