Vill du ha hotellkänsla i badrummet? 5 tips

Mjuka handdukar, lyxiga produkter och stilren inredning – älskar du också badrum på hotell? Varför inte skapa den där lyxiga hotellkänslan i ditt badrum hemma, utan att behöva renovera om helt och hållet?

1. Vita, fluffiga handdukar

Få saker ger samma hotellkänsla som nytvättade, mjuka och fluffiga handdukar, som alla med fördel har samma vita färg. Extra lyxigt blir det om du viker handdukarna fint och lägger dem synligt i badrummet, gärna med några mindre rullade handdukar högst upp på högen.

2. Det sitter i detaljerna

Att det sitter i detaljerna gäller inte minst när det kommer till badrummet. Golvbrunnen är ett exempel på en badrumsdetalj som gör mycket för helheten. När det kommer till just golvbrunnar så har de allra flesta badrum en rund eller fyrkantig gallersil i rostfritt stål. Däremot har fina span och hotell ofta andra typer av brunnar som löper längs med väggen. De kan dessutom vara i samma sten som golvet för att smälta in ordentligt – eller också i ett mer utstickande material som blir en del av inredningen. Varför gör vi inte likadant hemma?

Det danska företaget Unidrain har tagit fram en elegant och funktionell lösning för ett linjärt golvavlopp för alla dusch- och våtrum.

Unidrain finns i två serier – ClassicLine och premiumserien HighLine. ClassicLine är ett stilrent golvavlopp i borstat rostfritt stål som finns i sex tidlösa designer. HighLine däremot är något helt annat. Här har det traditionella gallret bytts ut till en panel som gör det möjligt att skapa en unik lösning som matchar dina önskemål och behov, och serien har dessutom vunnit designpriser och finns i över 30 länder.

I HighLine ersätts gallret med en panel som ger en smal spalt för vattnets avrinning, och du kan välja mellan både solida stålpaneler och en diskret lösning med egna påklistrade klinkerplattor. På Custompanelen limmas ett valfritt tillskuret material fast, och du väljer själv om det matchar badrummets klinkers för ett nästintill osynligt avlopp, eller om du vill att brunnen bryter av mot golvet. Hur du placerar din golvbrunn beror på vilken fallbyggnadslösning som är vald. Med en väggnära golvbrunn finns det flera olika valmöjligheter som gör att du kan välja en lösning som är både estetisk och praktisk. Brunnen kan placeras i duschens hörn, på lång- eller kortsidan, kant i kant, mitt på väggen eller i ett hörn.
Läs mer om Unidrains linjeavlopp här!

3. Väl utvalda produkter

Idag blir det alt vanligare att hotell har signaturdofter, vilket inte minst syns i badrummet genom doftstickor, handtvål och schampon. Varför inte göra likadant hemma? Håll dig till en serie hudvårdsprodukter, gärna med en fin förpackning och säg hejdå till massa tomma förpackningar som står i duschen eller i badrumsskåpet utan att användas. Och du – glöm inte doftljuset!

4. Fokus på inredningen

Var inte rädd att tänka utanför boxen när det kommer till inredningen och detaljerna i badrummet. Varför inte sätta in en kristallkrona, en stor guldspegel eller en fin växt? Många badrum har begränsat ljusinsläpp men det finns växter som trivs ändå, som till exempel zamiakalla, svärmorstunga, silverkalla och monstera.

För att skapa ett lugn och en röd tråd i detaljerna i rummet är det en bra idé att använda samma serie av badrumsinredning, som till exempel tvålhylla, toalettborste, krokar, toalettrulleshållare och så vidare. Unidrain har en inredningsserie som heter Reframe, som kommer i både mässing, koppar, polerat stål, borstat stål och svart så att du kan välja just det utseende du föredrar.
Läs mer om Reframe Collection här!

Läs mer om Unidrains produkter på unidrain.se!
Rulla till toppen