Sekelskifte med en modern twist – så skapar du stilen

Den eleganta sekelskiftesstilen är lika tidlös som den är inspirerande. Här tipsar vi om hur du skapar en skandinavisk sekelskiftesstil – men med en modern twist.

Ombonade, trivsamma rum i ljusa harmoniska färger och med eleganta mer rustika detaljer. Du behöver inte ha en sekelskiftesvåning för att lyckas med den inspirerande sekelskiftesstilen. Här tipsar vi om 5 viktiga stilnycklar för en sekelskiftesstil med en modern twist:

1. Elegant och lantligt

Sträva efter ett elegant och lantligt uttryck, gärna med en dos av engelsk charm. Låt ett mjukt formspråk, rustika möbler och rejäla snickerier förstärka stilen.

Foto Bloomingville

2. Blanda gammalt och nytt

Har du ett klassiskt sekelskifteshus eller våning kan det vara fint att blanda in mer moderna detaljer i inredningen. Som en trendig lampa eller fåtölj.

 Foto Alice Johansson

3. Ljusa väggar

Sekelskiftesstilen är såväl stilren som detaljrik. Satsa på en ljus bas, med vita eller ljusgrå väggar som gör att möbler och inredningsdetaljer får synas.

Foto Jonas Lundberg

4. Kristallkrona

Kristallkronan har en självklar plats i ett hem som andas sekelskifte – den klassiska taklampan ger ett lyxigt och elegant uttryck i både vardagsrum och sovrum.

Foto Jonas Lundberg

5. Kontraster

Kontraster mellan ljust och rustikt ger sekelskiftesstilen sin karaktär. Till exempel ett soffbord i mörkt trä ihop med ljusgrå väggar.

Foto Nordal
Rulla till toppen