5 stora inredningstrender hösten 2022

En ny höst betyder nya inredningstrender att botanisera bland. Här listar vi 5 stora trender att hålla koll på den här säsongen.

1. Rustikt och genuint

Nu längtar vi efter rustika möbler och genuin inredning. En av höstens stora trender sätter såväl hantverk som autenticitet i fokus – både när det kommer till hållbarhet och känslan i inredningsvalen.

Foto Bloomingville
Kanji table av Monica Förster.
Foto Blommingville

2. Organiska och abstrakta former

Naturen fortsätter att inspirera även den här säsongen, och de organiska formerna på allt från vaser och ljusstakar till bord och spelar hänger kvar. Det dyker även upp mer abstrakta och fantasifulla former, något som blir extra synligt bland höstens väggmotiv.

Foto Day Home
Foto Nordal
Foto Bloomingville

3. Möbler som tar för sig

Stora soffor, färgstarka fåtöljer och mönster som sticker ut. Den här trenden handlar om utvalda statement-möbler som tar för sig och får en självklar plats i hemmet.

Foto HK Living
Foto Jotex
Foto &Tradition

4. Koboltblå detaljer

Färg och framför allt koboltblått syns på höstens trendiga detaljer. Satsa på flera koboltblå föremål eller låt en utvald detalj få glänsa.

Foto Iittala
Foto Broste Copenhagen
Foto Åhléns

5. Nytt ljus på belysning

Med hösten kommer mörkret och belysning blir viktigare än någonsin. Den här säsongen riktas ljuset mot belysning som skapar känslor, som vägglampan Glint från Northern som skapar ett stämningsfull sken på väggen.

Foto Northern
Foto Ikea
Foto Broste Copenhagen
Rulla till toppen