Hannas inredningsprojekt: En romantisk kyssbänk

En romantisk kyssbänk runt det gamla körsbärsträdet blev pricken över i hemma hos Hanna.

Det finns så många sätt att smycka sin trädgård på. Vackra rabatter, en vild syrenberså, pallkragar eller vackra grusgångar. Har man tur står där redan ett gäng knotiga gamla fruktträd som blommar ljuvligt på våren och ger frukt under sommaren och hösten. 

Bänken runt köksbärsträdet är en plats att njuta av.
Runt körsbärsträdet finns odlingar och en uteplats med ett skyddande plank.

Så var det när vi köpte vårt hus. Trädgården hade tre äppelträd, ett päronträd och två körsbärsträd varav det ena var enormt. Jag älskar verkligen det där stora härliga körsbärsträdet och har därför skapat flera områden kring det så som lekstuga, pallkragar och altan. Pricken över i kom dock till först förra våren då vi byggde en kyssbänk som löper runt den kraftiga stammen. Bara namnet är ju helt underbart och den här bänken är verkligen en plats att njuta på. Hit kan man ta med sig kaffekoppen en tidig sommarmorgon eller läsa en bok medan barnen leker runt omkring. 

Hela familjen trivs under det gamla körsbärsträdet
Kyssbänken snickrades utifrån trädets mått. Lekstugan har samma gröna kulör som huset.

Det var verkligen inte svårt att bygga bänken! Jag skissade snabbt ihop en modell och Micke anpassade måtten efter trädets stam och höjden över marken. När konstruktionen var klar målade jag den med lin­oljefärg i kulören engelskt röd, samma kulör som spröjsen på både lekstugans och husets alla fönster. 

Ett sätt att smycka bänken på är att placera krukor på och runt omkring för att skapa lite lummighet. 

I sommar ska faktiskt det mindre körsbärsträdet få en likadan bänk då det bjuder på lite mer skugga vilket kan vara skönt under varma dagar. 

Rulla till toppen