Marie Olsson Nylander: “Inredning är konst och en uttrycksform”

Hon har en fot i skånska Höganäs och en på Sicilien – ständigt med spännande renoveringssprojekt och designuppdrag i fokus. Möt inredaren, designern och stylisten Marie Olsson Nylander – en av de nominerade till Årets inredningsinspiratör 2022.

Hej Marie! Hur känns det att ha blivit nominerad till Årets inredningsinspiratör?

– Jag är så glad för det!  Det känns så fint att folk gillar det jag gör. Tack! 

Hur och när började ditt inredningsintresse?

– Det började redan som barn, hemma på min farmors vind.

Foto Sara Svenningrud

Beskriv din inredningsfilosofi! 

– Omge dig med saker som du älskar. Inredning är konst och en uttrycksform. Med inredning är det inte lika lätt att ”luras” som med kläder. Är du totalt ointresserad, då syns det. Vill du vara som andra, då syns det, är du en stökfia, då syns det. Älskar du inredning så syns det – och så vidare. Ditt hem avspeglar många gånger din personlighet. Det är superintressant! 

Vad är viktigt för dig och vad drivs du av? 

– Att skapa vackra rum och estetiska hus och miljöer. Att få hitta unika föremål och köpa dem, behålla ett tag men sedan sälja vidare och börja om allt igen. Jag älskar att skapa och är oftast ganska snabb. Det innebär att jag inte sitter och funderar
så mycket, utan jag låter det mesta bara få ske.

Vad är viktigt för dig och vad drivs du av? 

– Min inredningsstil är bombastisk, modern och minimalistisk. 

Marie syns bland annat i programmet Husdrömmar Sicilien. Foto Janne Danielsson/SVT

Vad gör du i höst?

– Åker land och rike runt och signerar böcker som alla kommer att älska, hoppas jag! Solveig börjar förskola så det är en stor grej. Min äldsta son Vidar rycker in i militären, det är blandade känslor mitt i allt vad som händer nu. Älskar hösten! 

Vad ser du mest fram emot just nu? 

– Min sons student! Sedan att få stänga av min telefon, ha semester och bara gå på loppisar, fantisera, drömma och låta lusten flöda. Ladda alla batterier – för att med glädje hoppa in nya projekt! 

Om Marie Olsson Nylander

Bor: I Höganäs och på Sicilien.

Yrke: Inredare, designer & stylist 

Blogg: mointerior.com 

Instagram: @marieolssonnylander

Om Årets inredningsinspiratör

Årets inredningsinspiratör är ett pris som delas ut av Hus & Hem i samband med Stora Stylingkvällen. Priset delas ut till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur.

Vill du att Marie Olsson Nylander ska bli Årets inredningsinspiratör 2022? Rösta här!

Scroll to Top