Hannes Mauritzon: ” Fyll ditt hem med saker som gör dig glad”

Han är kreatören som med sin fingertoppskänsla för inredning inspirerar med välkomponerade hemmiljöer och vackra detaljer. Lär känna Hannes Mauritzon – en av de nominerade till Årets inredningsinspiratör 2022.

Hej Hannes! Hur känns det att ha blivit nominerad till Årets inredningsinspiratör?

– Helt ärligt tror jag fortfarande inte att det är sant. Det betyder mer än vad jag kan beskriva. Jag startade mitt konto på Instagram som ett resultat av att jag inte hittade ett jobb efter mina fem år på högskolan. Jag bestämde mig då för att satsa på mig själv, vilket många inte trodde på – men i dag är det ingen som tvekar på min kapacitet. Det gör mig stolt och lycklig.

Hur och när började ditt inredningsintresse?

– Det började tidigt då min mor och far alltid har varit väldigt måna om vårt hem. Även om vi i dag inte har samma inredningssmak så sådde de ett frö. Med tiden har inredningen blivit viktig för mig i form av att bygga en trygg borg där jag får vara mig själv. . I mitt hem blandar jag prylar från auktion, ärvt och nyproducerat och jag kan slänga upp fötterna i soffan utan att någon dömer mig. 

Hannes Mauritzon är nominerad till Årets inredningsinspiratör 2022 av Hus & Hem.

Beskriv din inredningsfilosofi! 

– Jag ser på inredning som en grundsten för att man ska trivas i sitt hem. Jag tror på att man ska fylla sitt hem med saker som gör en glad och inte snegla för mycket på vad andra tycker om. Man ska absolut inspireras men det är du som ska leva i ditt eget hem och där måste allting i livet få utrymme. Mina ledord är alltid grönska, textiler och fokus på de större möblemangen – piffandet får skifta över tid med hänsyn till årstiderna.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Att den inte är statisk, den förändras hela tiden. Jag tror att min inredningsstil grundar sig mycket i mitt mående. Om jag mår bra, då är jag bekväm i att jag vet vad för typ av hem jag vill ha — men om jag mår sämre under en längre period letar jag ofta efter en förändring. Då kan det bli att man tar dåliga beslut. Men i faktiska inredningstermer: vintage, skandinaviskt, murrigt och känslostyrt.

Vad är viktigt för dig och vad drivs du av?

– Det som engagerar mig är att få beröra människor. Det kan vara rent emotionellt eller genom inspiration. Jag har från början av min yrkes­karriär velat väva in så mycket som det bara går av min personlighet, vilket i grund och botten är att få gå i dialog med människor. Jag tycker det är så fascinerande att få höra andra människors historier och få beröra andra med mina berättelser.

Hannes beskriver sin inredningsstil med orden: vintage, skandinaviskt, murrigt och känslostyrt.

Vad gör du i höst?

– Jag börjar som social media & community manager på Nordiska Kök. Det ska bli fantastiskt att få arbeta med en produkt som jag brinner för. I mitt nuvarande hem var det köket som fick mitt konto att växa, så kärleken till just kök är stor. På det personliga planet kommer vi nyligen ha flyttat till en vacker sekelskifteslägenhet i Linnéstaden i Göteborg. Det kommer därför vara mycket fokus på att skapa vårt nya hem. Det ska bli kul för mig själv, men också att få dela med mig i mina sociala medier.

Om Hannes Mauritzon

Bor: Linnéstaden, Göteborg.

Yrke: Social Media & Community Manager, Nordiska Kök och kreatör på Instagram.

Blogg/Instagram: @hannesmauritzson

Om Årets inredningsinspiratör

Årets inredningsinspiratör är ett pris som delas ut av Hus & Hem i samband med Stora Stylingkvällen. Priset delas ut till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – det kan gälla inredning, trädgård, design eller arkitektur.

Vill du att Hannes Mauritzon ska bli Årets inredningsinspiratör 2022? Rösta här!

Rulla till toppen