Två härliga ljudboksserier att förlora dig i under sommaren

Lägg dig till rätta, blunda och låt dig försjunka i en dramatisk historia i den mysiga orten Orrviken eller en kärlekssaga i mellankrigstidens idylliska Norge? Här är Förgätmigej och Modershjärta – två romantiska ljudboksserier att förlora sig i under sommaren!

Förgätmigej
av Stine S. Samuelsen

Förgätmigej är en dramatisk historia om liv och död, intriger och kärlek, och livets villkor i en tid av fattigdom och gudsfruktan. Serien har sålts i över 100 000 exemplar och nu kan du ta del av detta oförglömliga seriedrama i åtta delar. 

Orrviken är den vackraste platsen på jorden, belägen nära gränsen till Norge. Här finns bara två hus. I det ena bor den unga kvinnan Laura med sin make Anders, som hugger granit i Idefjordens stenbrott. I det andra huset bor deras käre granne Ville med träbenet.

Det unga nygifta paret väntar barn och lyckan ler mot dem. Men den blir inte långvarig. Laura förföljs av onda aningar om att något hemskt ska hända och när vintermörkret sänker sig och kylan äter sig in i stugvärmen växer rädslan. Olyckan slår till och och när sonen Lill-Anders föds är det som faderlös. Nu varvas sorgen över Anders bortgång med lyckan över Lill-Anders. Laura får stöd av grannen Ville, Anders tvillingbror Sigvart och barnmorskan Augusta, men hon känner på sig att det är något som inte stämmer. Osäkerheten växer. Vem kan hon lita på? Och vad hände egentligen den där natten när havet tog Anders?

Läs mer om Förgätmigej här!

Modershjärta 
av Anne-Lise Boge

Modershjärta, skriven av författaren till succéserien Malin på Granlunda, är en romanserie i 31 delar som tillsammans sålt över en miljoner böcker i Norge. Följ med på den unga kvinnan Marens sökande efter kärlek – en väg som är långt ifrån enkel, utan kantas av en stor längtan men också lögner och svek. 

Året är 1928 och vi får möta sjuttonåriga Maren i den lilla fjordbyn Landvik. Hon är den rike köpmannen Thorvald Bredlis enda barn och sin fars ögonsten som en dag ska få ta över hans livsverk. I en tid när rika och fattiga lever i olika världar är Bredlis högsta önskan att Maren ska gifta sig med en man av klass och förmögenhet. Men kärleken går sina egna vägar.

En dag blir den fattige ynglingen Trond Lia anställd i butikens lager. Med djupblå ögon och glänsande, lockigt hår faller Maren hejdlöst. Det dröjer inte länge förrän förälskelsen växer till innerlig kärlek – som de måste göra allt för att hålla hemlig. Maren för att inte göra sin far besviken och Trond för att inte förlora sitt jobb. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort, för i en liten by är hemligheter snabbt förgångna, och det unga paret inser inte vilka konsekvenser deras kärlek kommer få. 

Läs mer om Modershjärta här!

Erbjudande: Testa BookBeat gratis i 40 dagar

Just nu kan du som läser Icakuriren få testa BookBeat gratis i 40 dagar med koden: sommarlyssning.

Koden gäller för nya BookBeat-användare och är giltig tills vidare. Efter gratisperioden kostar BookBeat från 99 kronor i månaden, men du kan avsluta din prenumeration när du vill då BookBeat inte har någon bindningstid. 

Börja lyssna på BookBeat gratis i 40 dagar här! 
Glad boksommar! 
Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.  
Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Scroll to Top