5 feelgoodböcker att njuta av i sommar

Strandväskan är packad med filt, kaffetermos, solkräm och förstås en härlig bok – men vad läser du? Mord på engelska landsbygden i sann Agata Christie-anda? Sökandet efter dolda familjehemligheter från förr? Eller varför inte pirrig kontorsromance? Här är fem härliga feelgoodböcker att sluka i sommar.

Sanningen om ostrondykerskan 
av Caroline Säfstrand

I denna feelgoodroman varvas en växande vänskap mellan generationer med mord och sökandet efter sanningen – sanningen om ostrondykerskan. 

När författaren Inez Edmarks granne plötsligt går bort bestämmer hon sig för två saker – att döstäda sitt hus och att skriva sin sista bok. Men denna gång blir det inte en roman, utan en personlig bekännelse: sanningen om ostrondykerskan.

En dag ramlar Inez och får problem med höften, så hon tvingas anlita städerskan Meja. Under tre veckor hjälper hon Inez att rensa klart i huset, men det finns en regel. Meja får inte under några omständigheter öppna den blå mappen som innehåller hennes bokmanus. Mötet mellan Inez, som på ålderns höst måste försonas med sitt förflutna, och vilsna Meja, som söker en framtid, får oanade konsekvenser. Kommer de två kvinnorna, trots sina olikheter, att kunna hjälpa varandra?

Läs en intervju med författaren här!

Den glömda kokboken 
av Christoffer Holst

I Den glöma kokboken får du följa med på en smakrik resa för att finna svaren på gamla, mysteriska familjehemligheter.

Max Nyström är en hyllad restaurangkritiker, men vad ingen vet är att han fått sparken från tidningen han jobbar på – och som löken på laxen har han tvingats flytta in i sin mosters ateljé. Max nyfikenhet väcks när han hittar sin mammas gamla receptsamling i ateljéns bokhylla. Hon som försvann spårlöst för över trettio år sedan.

I slutet av 80-talet lämnar Kicki Nyström lilla Västervik för storstadens vimmel och ett jobb på bistron Lilla Champen. Men underbart är kort, då livet tar en oväntad vändning. Samtidigt som Max börjar söka efter sin försvunna mamma lär han känna servitrisen Olga, och tillsammans börjar de nysta i mysteriet, men vägen till sanningen blir både snårig och känslosam.

Provläs Den glömda kokboken gratis här!

Morden i Great Diddling
av Katarina Bivald

Morden i Midsomer, Agatha Christie och alla andra charmiga engelska deckare möts i denna bok som förenar engelska pubar, konstiga byoriginal, scones och böcker med ond, bråd död.

Den svenska författaren Berit Gardner har dragit sig tillbaka till en stuga i Cornwall för att bota sin skrivkramp. I en nedgången by långt från idylliska kustcaféer och turister hoppas hon finna lugn och ro, men där har hon fel. När ett mord sker på en tebjudning med de udda byborna blir det nämligen precis tvärtom.

Kommissarie Ian Ahmed får ansvaret för utredningen och han är fast besluten att hitta gärningsmannen innan någon fler dödas. Men byborna tycker mordet är ett ypperligt tillfälle att locka fler turister till staden, och innan Berit vet ordet av är hon indragen i både byintriger och mordutredning.

Provläs Morden i Great Diddling gratis här!

Efter regn
av Lucy Dillon

Lucy Dillon gör det igen med ännu en feelgoodroman i serien Longhamtons, full av hopp, liv och starka känslor!

Terapeuten Tara Hunter har i uppdrag att återställa Longhamptons samhällsanda efter en katastrofal översvämning. Men hur lätt är det att hjälpa andra när hennes egen livssituation är långt ifrån stabil? Det är trassligt med pojkvännen, familjen är splittrad och hon har bara en katt som sällskap.

På Longhamtons hälsocenter har en ny stjärnrådgivare börjat. Dr David Dalloway har specialiserat sig på husdjur, men har också en förmåga att läsa människors tankar och det är det sista Tara behöver nu. När hon tvingas konfronteras med sitt förflutna verkar en ny katastrof vara i antågande – eller är det en ny chans?

Provläs Efter regn gratis här!

Övertid
av Vi Keeland

Kontorsromance när det är som bäst! Författaren till “Chefen” och “Mötet” har gjort det igen – i denna nya, pirriga och heta berättelse. 

Emerie Rose är ny i New York och tror inte sina ögon när en man plötsligt bryter sig in på hennes nya kontor på Manhattan. Hon ringer polisen, och inser att det i själva verket är hon som är den skyldiga då hon skrivit på ett fejkat hyreskontrakt.

Mannen vars kontor hon sitter i visar sig vara ingen mindre än den snygga och kaxiga stjärnadvokaten Drew Jagger. Han låter Emerie stanna kvar på kontoret tills hon löst någonting annat – men det är inte hela sanningen. Drew tycker det är något speciellt med Emerie så han vill gärna ha henne där, och efter flera övertidskvällar på kontoret börjar deras känslor spira och snart delar de mycket mer än kontor …

Provläs Övertid gratis här!

Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.  

Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Vi önskar dig en riktig härlig boksommar! 
Scroll to Top