Alcro lanserar kollektion tillsammans med konstnären Emilia Ilke

Tolv kulörer inspirerade av Emilia Ilkes kreativa värld. Nu släpper Alcro och den hyllade konstnären en helt ny färgkollektion tillsammans. Läs mer om samarbetet här.

Konstnären Emilia Ilke har hyllats för sina lekfulla motiv och kreativa kompositioner – nu släpper hon och färgföretaget Alcro en helt ny färgkollektion tillsammans. Kollektionen bjuder på 12 kulörer, inspirerade av Emilias tavlor och konst, minnen och historier. Alcro lanserar samtidigt en limiterad utgåva av den nya interiöra väggfärgen, ad.seren, där Emilia har designat burkens utseende.

Emilia Ilke.

– Inspirationen kommer från min färgpalett i ateljén. Jag har valt ut några av de kulörer som jag helst målar och omger mig med. Det känns fint att dela med mig av dem, men också väldigt personligt, lite blottande och skört, säger Emilia.

– Vi har sedan länge följt Emilia och känner en synergi och ett stort intresse för henne verk. Vi är väldigt glada över samarbetet och är fascinerade över hennes kreativa sinne, ödmjukhet och konstnärskap. Allt från tankar, idéer och skisser till att stå här idag med en fantastisk kulörkollektion och en design till en av våra produkter som vi verkligen är stolta över, säger Therese Skoglösa på Alcro.

Emilia Ilkes verk har ställts ut på bland annat Liljevalchs vårsalong, Lilla baren på Riche och POM Gallery.

– Konst är färg för mig. Hela mitt konstnärskap bygger på det och när jag tänker efter är det otroligt vad det går att åstadkomma med färg, säger Emilia Ilke.

Kulörernas namn är inspirerade av det som ligger Emilia varmt om hjärtat – dofter, musik, konst, himlen, rymden, universum och kärleken till familjen.
 – En av mina favoritkombinationer från min färgkarta för Alcro är NEROLI i varmt beige och ILKE. Den ljusblå kulören ILKE har en perfekt smutsig ton som är direkt hämtad från den jag själv blandar i ateljén. Jag hade en vision om en himmel inomhus och nu känns det faktiskt meningsfullt att ligga i soffan och stirra upp i taket, säger Emilia Ilke.

Kulörerna i samarbetet mellan Alcro och Emilia Ilke lanseras hos Alcros återförsäljare vecka 36.

Scroll to Top