Åhléns släpper inredningskollektion inspirerad av Carl Larsson-gården

Inred ditt hem med detaljer som för tankarna till Karin och Carl Larssons ikoniska hem. Nu släpper Åhléns en exklusiv kollektion tillsammans med Carl Larsson-gården. Se bilderna här!

Konstnärsparet Karin och Carl Larssons gård i Sundborn i Dalarna har närmast blivit en ikonisk plats att besöka. I stugan, som fick namnet Lilla Hyttnäs, bodde paret mellan 1889 och 1912, och genom Carl Larssons bok Ett hem med bilder från gården blev hemmet den tidens stilideal. Nu släpper Åhléns en helt ny kollektion med det berömda hemmet som inspirationskälla.

Resultatet är en kollektion fylld av bland annat textilier, krukor, vaser och porslin som nyskapats i en mer tidlös anda. Som en hyllning till paret Carl och Karin Larsson är detaljerna inspirerade av det ikoniska hemmet.

Bakom kollektionen står idén om att hylla konstnärsparets gemensamma bidrag till svensk konst och formgivningskultur. Men även parets livsstil och inredning, som var långt före sin tid vad gäller allt från estetik och hantverk till hållbarhet och självhushåll – något som är högst aktuellt än idag.

För att få inspiration till kollektionens olika detaljer har Åhléns designteam besökt Carl Larsson-gården, ”Lilla Hyttnäs” i Sundborn. På det sättet har man kunnat skapa inredningsdetaljer anpassade för dagens moderna hem, men där typiska designelement från Carl Larsson-gården känns igen.

Kollektionen består av 21 produkter i form av textilier, krukor, vaser samt porslin och glas och släpps i limiterad upplaga i Åhléns varuhus och på åhlens.se vecka 27.

Scroll to Top