Inspireras av uteplatsen med pergola och vackra växter

En pergola på altanen ger en ombonad känsla och skyddar mot vind. Vill du också satsa på en pergola i sommar? Här är uteplatsen att Inspireras av!

Klassisk altan i trä, upphöjd i husets nivå och med en härlig pergola. En pergola ger inte bara skydd för väder och vind utan skapar en mysig rumskänsla som annars kan saknas ute.

 Härligt med sittplats under tak av pil. Altanen i trä har flera trappor och nivåer. Här finns träd som oliv i pilkorgar och luktärter i kruka.
Samla vackra föremål tillsammans med krukor, här växer ormbunke i skuggan av pilväggen.
Ett gammalt symaskins­underrede har fått nytt liv som trädgårdsbord med plats för vackra ting som krukan med muehlenbeckia.

Altanen är byggd i två nivåer med plats för vilstolar närmast huset och sittplats under pergolan en nivå ner. Med trappsteg på flera håll ner till trädgården känns den väldigt nära.

Bokhäckar omgärdar altanen på två sidor och skapar fina väggar för avskildhet och rumslighet, och ger även skydd för vinden.

Mot avenbokshäcken finns en mysig sittplats och lampor som lyser upp i sommarmörkret.
Altanen omgärdas av avenbokshäckar som skapar ett mysigt rum och ger lä för vinden på blåsiga dagar.

En större kruka med spaljé och klättrande luktärt skapar en skir vägg mot trädgården. Bord, krukor och vackra stilleben skapar tillsammans en inredd känsla. Lyktor förlänger sommar­kvällarna.

Se hur du bygger en pergola här!

Rulla till toppen