Färgstark maximalism – så fixar du inredningsstilen

Har du fallit för den färgstarka och maximalistiska inredningsstilen? Här listar vi 7 tips på hur du lyckas med stilen hemma.

Älskar du färg och mönster och vill skapa en mer maximalistisk inredningsstil hemma? Med dekorativa detaljer, effektfulla kulörer och rätt kontraster kommer du långt. Inspireras av våra 7 bästa tips här.

7 tips till en färgstark och maximalistisk inredningsstil hemma:

1. Fyll på med kuddar

Matcha din enfärgade soffa med ett gäng färgstarka och mönstrade kuddar. Mixa olika mönster med varandra för en eklektisk och livfull känsla.

Foto Chhatwal & Jonsson

2. Måla om en möbel

Sätt färg på inredningen genom att måla om en möbel i en favoritkulör. Ett förvaringsskåp, matbord eller bokhylla i en färgstark nyans piggar definitivt upp inredningen hemma.

Foto Beckers

3. Färgstarka kontraster

För den som vill ha en riktigt färgstark och maximalistisk känsla hemma gäller det att satsa på kontraster. Ett sätt är att kombinera gröna väggar med en knallröd soffa – och att inte snåla med inredningsdetaljerna.

Foto Svenskt Tenn

4. Gedigna material

En maximalisk stil hänger inte enbart på färgval och mönster – det handlar lika mycket om materialval. Gedigna och lyxiga material som sten och trä är två säkra kort, tillsammans med tung sammet.

Foto Beckers

5. Mönstrade detaljer

Vill du inte gå ”all in”? Då är enstaka stormönstrade detaljer i inredningen ett bra tips!

Foto Tarkett

6. Mönstrad matta

Något som verkligen kan lyfta ett rum är en stor och inbjudande. Den maximalistiska inredningsstilen skapar du bäst med en matta som får ta för sig, genom såväl färg som mönster.

Foto Chhatwal & Jonsson

7. Sätt färg på taket

Hoppa på inredningsstrenden och sätt färg på taket! Men istället för att välja en nedtonad palett kan du låta mer färgstarka nyanser för en maximalistisk känsla.

Foto Tarkett
Rulla till toppen