Så inreder du matplatsen utomhus – 8 tips

Mysiga utomhusmiddagar och frukostar i morgonsolen. Maten smakar helt klart bättre utomhus ackompanjerad av den härliga sommarvärmen. Vill du uppdatera matplatsen i sommar? Då finns det flera knep att ta till. Här delar vi med oss av 8 tips för en mysig och välkomnande matplats utomhus.

Tiden för utomhusmiddagar och mysiga frukostar på altanen är här. För den som vill skapa en mysig, välkomnande och stilsäker matplats finns det många knep att ta till. Här delar vi med oss av 8 tips för en ombonad matplats utomhus.

Så inreder du matplatsen utomhus – 8 tips:

1. Fin utomhusmatta

Förhöj stilen på balkongen eller uteplatsen genom att placera en utomhusmatta under matgruppen. Ett enkelt knep för att göra matplatsen mer inbjudande!

Foto Rusta

2. Vacker bordsduk

En praktisk vaxduk i all ära – men vill du skapa en lyxigare känsla så är en duk i naturmaterial som linne eller bomull ett säkert kort. Kom bara ihåg att förvara duken inomhus mellan middagarna eller om det börjar regna.

Foto Klässbols

3. Belysning ovanför bordet

Rätt belysning vid matplatsen är både effektfullt och lyxigt. Häng en ljusslinga på krokar på en vägg, häng lampor i taket på en pergola eller snurra en ljusslinga runt en borddsstång.

Foto Rusta

4. Stilsäkra kuddar och dynor

Ett enkelt och förhållandevis billigt sätt att uppdatera matplatsen på är med textilier – i synnerhet kuddar och dynor. Placera en kudde på varje stol eller välj mer klassiska sittdynor i din favoritkulör.

Foto Ikea

5. Servera från en serveringsvagn …

Undvik ett överfullt bord genom att servera maten från en serveringsvagn. Både lyxigt och fint

Foto Sika Design

6. … eller ett avlastningsbord

Samma funktion fyller även ett avlastningsbord, när det inte används till servering kan exempelvis växter eller färska kryddor stå på bordet.

Foto Ferm Living

7. Lummigt med växter

Har du matplatsen intill en vägg eller där det går att sätta upp en spaljé? Då kan du förvandla matplatsen till en grönskande och lummig oas med hjälp av klängerväxter. Ett annat sätt att få in mer växter är att inreda med en växthylla.

Foto Ikea

8. Satsa på en trädgårdspaviljong

För den som inte har en altan eller helt enkelt hellre vill äta i trädgården så är en trädgårdspaviljong ett fint sätt att göra din matplats mer stilfull. En trädgårdspaviljong skyddar dessutom både mot stark sol och regnväder.

Foto Rusta
Scroll to Top