Grafiskt och nostalgiskt – här är sommarens nyheter från Ikea

Grafiska former, monokroma mönster, nostalgiska influenser och en mängd romantiska mönster. Se bilderna på Ikeas sommarnyheter här!

Monokroma mönster, grafiska uttryck som möter nostalgiska influenser, rustika material och taktila ytor – så beskrivs bland annat Ikeas julinyheter för 2022.

Soffa Klippan med tyg Grossbol.
Fåtölj och fotpall Poäng med tyg Storudden.
Soffa Lycksele Lovas med tyg Lillsele.
Skärm med högtalarfot Symfonisk.
Kruka Chiafron.

Grafiska former och mönster

En stor del av sommarens nyheter från Ikea bjuder på grafiska former och monokroma mönster som kombineras med rött, mjuka sandtoner och träslag. Bakom flera av mönsterbilderna står den Londonbaserade designern Hannah Wilcoxs – som örngottet Tapetmal med stiliserade regnbågar och påslakanet Purpurbräcka med djur. Mönstren är inspirerade av en liten katt som började komma till hennes dörr när hon bodde i Dublin under lockdown.

Påslakan och örngott Purpurbräcka och örngott Tapetmal .
Örngott Tapetmal.

– Jag hoppas att den här kollektionen faller alla i smaken. Jag tycker att ett roligt och lite knasigt inköp till hemmet är ett jättebra sätt att få alla på bra humör. Jag tycker att ett roligt och lite knasigt inköp till hemmet är ett jättebra sätt att få alla på bra humör, säger Hanna Wilcox.

Hannah Wilcox har även designat påslakanet Klynnetåg och kuddfodralet Oddny.

Påslakan Klynnetag.
Kuddfodral Oddny.

Nostalgi och hantverk

Den andra delen av kollektionen bjuder på en stor dos nostalgi, i form av mer traditionella uttryck där det rustika och gustavianska tar plats. Bland nyheterna, som domineras av drömmiga pasteller, mjuka ytor och romantiska mönster, finns påslakanseten Nässelklocka, Timjansmott, Sommarslöja och Lappdunört.

Påslakan Nässelklocka.
Påslakan och örngott Timjansmott.
Bäddset Sommarslöja.
Bäddset Lappdunört.

Bland nyheterna syns även avlastningsbordet Olderdalen, spegeln Vrigstad och väggdekorationerna Molnskog och Gillstad.

Väggdekoration Gillstad.
Väggdekoration Molnskog.
Avlastningsbord Olderdalen.
Spegel Vrigstad.

Design av Ilse Crawford

För den Ilse Crawford-frälste finns även fyra kokkärl designade av den brittiske stjärndesignern. Pannorna och kastrullerna är tillverkade i koppar och rostfritt stål.

Kastrull och stekpanna Finmat.

Nyheterna finns i Ikeas varuhus och ikea.se från juli 2022.

Rulla till toppen