Elfas Förvaringsexpert: 5 tips för att få ordning i garage och förråd

Vill du få mer ordning i garage eller förråd? Här delar Christine Dalman, Elfas förvaringsexpert, med sig av sina bästa tips för garage och förråd.

Många känner att de saknar det där extrautrymmet, där de kan förvara allt som inte får plats eller hör hemma i själva bostaden. Men ofta finns utrymmet faktiskt, bara du använder det smartare. Hur då? Få upp sakerna på väggen för att enklare att komma åt dem. Organisera för att hitta.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Elfa_Christine-Dalman_5.jpg
Christine Dalman, Elfas förvaringsexpert

Elfas Förvaringsexpert: “Sortera efter användningsområde”.

Mitt bästa tips för att komma igång är att organisera lite i taget. Börja med att investera i en flexibel förvaringslösning, med funktioner för alla typer av saker. Sedan sorterar du efter användningsområde. Ju fler prylar som kommer på plats, desto lättare blir det. När du blir av med alla kartonger, sportprylar och trädgårdsredskap från golvet, rymmer förrådet eller garaget hur mycket som helst. Dessutom är dina saker alltid nära till hands och enkla att hitta.

Här är mina tips för hur du organiserar smart och frigör yta i dina extrautrymmen. Bättre förvaring där brukar dessutom betyda mer plats inne i bostaden. Inte så dumt.

5 tips för förvaring i garage och förråd

1. Skapa sektioner för varje användningsområde så ser du tydligt vilka prylar som hör ihop.
2. Tungt nere, lätt uppe. Du vill inte riskera att få den där stenkrukan i huvudet när du ska lyfta ner den.
3 . Vill du få plats med bilen också? Använd bara den övre delen av kortsidans vägg till förvaring, så kan du köra ända in mot väggen.
4 . Få ordning på återvinningen. Använder du särskilda kärl för olika sorters avfall blir sorteringen enklare.
5. Förvara både praktiskt och snyggt. Genom att få upp saker från golvet på hyllor så frigörs golvyta. Och det är lätt att städa under.

Bra-att-ha-grejer som glasburkar, servetter, ljus och extra hushållspapper behöver inte ta onödig plats i köksskåpen. Sätt upp en förvaringsskena med backar och krokar för alla småsaker, så får du verkligen full användning för din väggförvaring.

Förenkla återvinningen och sätt de flexibla hyllplanen så att du får plats för kärl i olika storlekar. Bara att ta med och tömma när det blir fullt. Även saker du inte behöver så ofta ska vara enkla att komma åt. Ett hyllplan åt julen, ett åt påsken osv.

Eftersom vårt hyllsystem saknar stolpar, kan du till och med få upp långa parasoll och klumpiga dynor på väggen. Det finns alltid något annat du kan ställa på golvet, som t ex grillen.


Vill du få fler förvaringstips? Besök elfa.com!

Rulla till toppen