Lantligt och modernt – så skapar du inredningsstilen i hemmets alla rum

Mönstrade tapeter, ljusa textilier, naturmaterial och moderna detaljer. Vill du lyckas med den lantliga och moderna inredningsstilen? Här delar vi med oss av 8 inspirerande tips.

Den lantliga stilen i modern tappning har fått ett rejält uppsving – i såväl sekelskifteshus som mer nyproducerade villor. Naturmaterial och mönstrat är några ingredienser för att lyckas med den trendiga inredningsstilen. Men även ljusa textilier, spännande kontraster och specifika detaljer – här är 8 tips att inspireras av.

8 tips till en lantlig inredningsstil:

1. Blommig eller romantiskt mönstrad tapet

En fin grund för en lantlig inredningsstil stavas tapet. Satsa på en blommig tapet eller en tapet med organiska former och bryt av med mer moderna och trendiga inredningsdetaljer.

Foto Boråstapeter

2. Naturinspirerad palett på väggarna

En annan väg att gå är att måla väggarna i en jordnära nyans som brun eller beige, även grönt och blått är fina kulörer för en lugn och lantlig inredningsstil. Vill du skapa mer dynamik i rummet? Måla med kalkfärg eller sätt upp en kalkinspirerad tapet.

Foto Classic Collection

3. Möbler i trä

Låt vackra trämöbler flytta in i inredningen! I den lantliga inredningsstilen hittar vi både ljusa och mer rustika träslag med patina. En modern känsla skapar du genom att bryta av med ljusa textilier och gröna växter.

Foto Norrgavel

4. Vita eller beiga textilier

Fyll sovrummet och vardagsrummet med vackra textilier i linne och skira bomullstyger, gärna i vitt och beige.

Foto Himla

5. Öppen förvaring

I den lantliga inredningsstilen får gärna iögonfallande detaljer ta för sig. Sätt upp en vägghylla och fyll hyllplanen med dina favoritprylar eller satsa på öppen förvaring i köket.

Foto Boråstapeter

6. Torkade blommor och växter

Torkade växter och blommor är lika lantligt och romantiskt som det är trendigt. Placera en bukett torkade blommor på bordet eller häng upp en bukett på väggen eller en kroklist.

Foto Fyrklövern

7. Blanda nytt och gammalt

Nyckeln till en lantlig med modern stil handlar till stor del om att blanda gammalt och nytt. Kombinera ett patinerat träbord med mer moderna stolar eller ställ en trendig bordslampa ovanpå en mer lantlig hylla eller förvaringsmöbel.

Foto Fyrklövern

8. Inred med ett linneskåp

Finns det någon annan möbel som hör mer hemma i den lantliga inredningen än ett linneskåp? Vi tror inte det. Skapa en lekfull kontrast genom att måla skåpet i en färgstark kulör.

Foto Zara Home
Rulla till toppen