Hannas inredningsprojekt: Så förvandlades glasverandan

Hanna Östberg är inredningsprofil och bloggare på Hus & Hem. I den här artikelserien delar hon med sig av inspirerande renoverings- och inredningsprojekt. Glasverandan är det allra mysigaste rummet i hela huset. Inte så stort men med ett ljus som inte försvinner ens i mörkaste november. Beläget i öster badar det i morgonsol och inget…

Hanna Östberg är inredningsprofil och bloggare på Hus & Hem. I den här artikelserien delar hon med sig av inspirerande renoverings- och inredningsprojekt.

Glasverandan är det allra mysigaste rummet i hela huset. Inte så stort men med ett ljus som inte försvinner ens i mörkaste november. Beläget i öster badar det i morgonsol och inget slår att starta arbetsdagen här inne uppkrupen i drömfåtöljen med en kopp kaffe i ena handen och kalendern i den andra. Äntligen har det blivit det rum jag drömt om i tio år! 

De nya kulörerna ”Vit Ljung” och ”Pale Green” gifter sig fint med ”Organic Green” som vardagsrummet är målat med, från Jotun. Trädet kommer från den lokala blomster­handeln och krukan från Plantagen.

När vi köpte huset var detta favorithörnan för tre stora golden retrievrar och golvet var täckt av madrasser och hundleksaker. Efter en uppfräschning, där vi bland annat tog fram originalgolvet, bytte en dörr och rev en vägg, använde vi rummet som frukostrum. Min vision har dock alltid varit att en dag, när barnen blivit lite större, förvandla det till vad det är i dag: mammas rum. Så är det ju så klart inte, alla familje­medlemmar hänger här, men det är här jag får ro och sätter agendan för dagen. Den där stunden med kaffe och kalendern gör att jag går från att vara mamma i hemmet till Hanna på jobbet. Det är inte alltid så lätt när man arbetar hemifrån. 

Yllematta ”Loha” från Chhatwal & Jonsson. Fåtöljen, kudden och pläden finns på By Binett i Stockholm.
Här står min drömfåtölj, ”The Tired Man” från By Lassen. Här startar jag varje arbetsdag med en härlig kopp kaffe och kalendern i högsta hugg.

Inför förvandlingen av rummet lekte jag med moodboards för att få fram tre bra förslag på hur rummet skulle kunna se ut. Oftast är det inte så stora skillnader på mina moodboards men jag gillar att utmana mig själv innan det är dags att fatta beslut. Det hjälper mig ofta att våga testa lite nya tankar. Här valde jag till exempel att ta in en ljust grön ton med en klar gyllene underton till tak och snickerier. Det är en kulör som inte kändes lika självklar som den mer lindblomsgröna som pryder väggarna, men kombinationen är fantastisk och lyfter hela rummet på ett härligt sätt. 

Nu väntar jag bara på att få täcka den platsbyggda hyllan med sommarens alla blommor. Den här tiden är verkligen glasverandans bästa tid! 

Läs Hanna Östbergs blogg här!

Scroll to Top