Inred en liten hall – 6 smarta knep

Att inreda en liten eller smal hall är inte alltid det lättaste – men det finns smarta knep för att lyckas. Här listar vi 6 idéer!

1. Satsa på kombinerad sko- och klädförvaring 

I en liten hall finns det ofta inte plats för ett stort garderobssystem eller en separat skohylla. Välj en klassisk kombinationslösning där det finns plats för både skor, jackor och accessoarer.

Foto String Furniture

2. Inred med speglar 

Genom att sätta upp speglar i en liten hall skapar du illusionen av att rummet är större än vad det faktiskt är. En snygg spegel gör dessutom att hallen känns både inbjudande och lite lyxigare.

Foto Ikea

3. Förvara bara kläderna du behöver 

Förvara bara kläderna i säsong i hallen, på det sättet frigör du utrymme och det slipper bli klädhögar i onödan.

Foto Elfa

4. Utnyttja höjden 

Maximera förvaringsmöjligheterna genom att utnyttja väggarna i hallen. Låt hyllplanen gå högt upp i taket eller satsa på en skohylla som fästs på väggen istället för att ta upp plats på golvet.

Foto Ikea

5. Välj öppen förvaring 

Garderober kan upplevas skrymmande och är därför inte optimalt i en liten eller smal hall. Satsa istället på öppen förvaring, då slipper du öppna en dörr varje gång du ska plocka fram något. Öppen förvaring bidrar även till en luftigare känsla i hallen.

Foto Ikea

6. Sittbänk med förvaring 

En perfekt lösning för den lilla hallen är en sittbänk med förvaring. I sittbänken kan du gömma undan allt från skor till väskor eller andra accessoarer.

Foto Pappelina
Rulla till toppen