Möt Hus & Hems nya inredningsprofil och bloggare Hanna Östberg

Hon har en förkärlek för kombon dansk design och brittisk färgsättning, bor i ett tornhus från 1916 och har ständigt spännande inredningsprojekt på gång. Nu välkomnar vi Hanna Östberg, Hus & Hems nya bloggare och inredningsprofil.

Hej Hanna, och välkommen till Hus & Hem! Hur känns det?

– Hej och stort tack! Det känns fantastiskt roligt! Jag är så sugen på att börja blogga igen och att få vara en del av Hus & Hem känns otroligt kul.

Hur ser dina dagar ut just nu?

– Det varierar väldigt. Jag arbetar ju hemifrån och har gjort i många år. Ibland är dagarna lugna och jag kan ägna mig åt renoveringsprojekt och lite pyssel medan andra dagar bjuder på uppfriskande events eller som förra veckan när ett helt produktionsbolag från Danmark dök upp för att filma en kampanj där jag stylade ett hemmakontor. Det varierar med andra ord. Sedan toppar jag ju det med fyra barn i åldrarna 4–16 år, aldrig stilla med andra ord.

De flesta kanske känner dig under namnet Hannas Änglar. Var kommer namnet ifrån?

– Jag funderar faktiskt på om det ska få bytas ut till Hanna Östberg i samband med flytten till Hus & Hem. Änglarna syftar på mina barn och blev namnet på bloggen jag startade för väldigt många år sedan och det namnet följde med mig till Instagram. Nog för att de är en del av våra kanaler men huvudfokus är ju trots allt renovering/inredning/familj så det blir lite missvisande. 

”Jag har inte ett vitt eller beiget hem utan gillar färg på väggarna (och mina tak).”

Beskriv ditt jobb!

– Jag delar med mig av mitt hem och vår konstanta renoveringsresa på Instagram och nu också här på bloggen. Det är otroligt roligt och kreativt och gör att jag får möjlighet att utveckla och förfina mina kunskaper inom renovering, inredning och färgsättning. Som en bonus får jag möjlighet att arbeta med fantastiska företag och hjälpa dem med digital marknadsföring i mina kanaler. Att gå på events/presentationer kan vid en första anblick ses som lite ytligt men är en fantastisk möjlighet att få djupdyka och höra historien bakom exempelvis en möbel där formgivaren eller företaget får utveckla och berätta om processen som lett fram till produkten.

När och hur väcktes ditt intresse för inredning och renovering?

– Jag har ett rikt inre liv brukar jag säga … Jag ser allt i färg och form, det är min värld så långt bakåt jag kan minnas. Mode har alltid varit en stor del av mitt liv och jag tar mycket inspiration därifrån. Redan som barn älskade jag kläder och fascinerades av vackert klädda människor. Ur det växte intresset för inredning fram. Att färgsätta hem och klä dem med möbler och accessoarer som skapade rum som sa något och berättade en historia blev min passion. Att få utveckla den kreativa delen av mig själv och göra det till mitt yrke har varit fantastiskt på alla sätt och vis.

”Jag vill att känslan ska vara: Här har någon bott i 100 år snarare än här bodde någon för 100 år sedan.”

Hur skulle du beskriva ditt hem och inredningsstil?

– Hmm, det är så svårt att sätta ord på sin stil men färgmässigt är jag nog lite av en anglofil. Jag har inte ett vitt eller beiget hem utan gillar färg på väggarna (och mina tak). Det framhäver min annars ganska klassiskt skandinaviska stil vad gäller inredning på ett härligt sätt. Jag är otroligt svag för dansk design men den får ett helt annat uttryck i mitt färgglada sekelskifteshem än vad den får i den klassiskt luftiga, lite stramare ljusa miljön man vanligtvis ser den typen av inredning i.

Vad är viktigast för dig när det kommer till inredning?

– Jag vill att känslan ska vara ”här har någon bott i 100 år snarare än ”här bodde någon för 100 år sedan”. Jag upplever att ett hem ser levande ut när olika stilar möts. Jag ser gärna att det som är själva huset så som väggar, tak, strömbrytare mm representerar byggnadsåret,  inredningen däremot får gärna visa olika tidsepoker. Mixen är det som skapar dynamiken och gör ett hem levande. När jag investerar i en möbel till mitt hem skall den kännas lika vacker nu, om 50 år och som den kändes när den skapades! Jag vill att inredningen skall hålla länge.

”Vi byggde ett torn på vår sekelskiftesvilla vilket var ett fullkomligt fantastiskt projekt!”

Ni renoverar mycket hemma, kan du berätta om något av era senaste renoveringsprojekt?

– Det största projektet någonsin avslutades precis innan jul 2021 och påbörjades i maj samma år. Vi byggde ett torn på vår sekelskiftesvilla vilket var ett fullkomligt fantastiskt projekt! Ingen av oss är ju snickare men vi fixade det och det känns helt fantastiskt att få njuta av vårt härliga torn nu.

Vilka projekt väntar härnäst?

– Under tornet ska vi byta ut spjälorna i ett räcke då de tyvärr är i väldigt dåligt skick samt bygga in räcket med stolpar. Det ska helt enkelt bli en vacker konstruktion som ska hålla upp skärmtaket som kom till vid tornbygget. Det låter lite snurrigt kanske men det kommer bli fint.

Vad kommer du bjuda på i bloggen och i tidningen?

– På bloggen blir det en blandning av renovering, inredning, familjeliv och mat/recept. I tidningen kommer jag däremot att fokusera på våra renoverings- och inredningsprojekt.

Besök Hannas blogg här!

Rulla till toppen