7 sätt att förändra hemma – utan att köpa nytt

Vill du förändra hemma på ett lite mer hållbart sätt utan att köpa nytt? Här listar vi 7 smarta knep att inspireras av!

1. Möblera om

Har du tröttnat på inredningen i vardagsrummet eller sovrummet? Då är ett enkelt knep att helt enkelt byta plats på möblerna. Testa att ställa soffan på en annan plats eller vrid sängen åt ett annat håll. Här är det bara fantasin som sätter gränserna, och känns det inte bra är det bara att ändra om igen.

Foto Chhatwal & Jonsson

2. Skapa stilleben

Se över vad du har för inredningsdetaljer och skapa nya små blickfång på fönsterbrädan, i hyllan eller på skänken i hallen. Böcker, tidningar, ljusstakar, vaser, ljuslyktor, smycken och lampor – det mesta går att bygga ett vackert stilleben av.

Foto Beckers

3. Byt möblering mellan rum

Se över dina rum och överväg om det går att byta möblering mellan rummen. Kan det nuvarande hemmakontoret bli ett sovrum eller kan barnen byta rum med varandra? Genom att byta möblering mellan olika rum skapar du en helt ny känsla i hemmet.

Foto Boråstapeter

4. Måla liten yta

En liten färgburk är förvisso ett inköp, men inte lika stort som en helt ny möbel. Ett enkelt sätt att förändra hemma är med färg! Måla om stolarna vid matbordet eller ge en inredningsdetalj en helt ny färg. Har du tapet över kan du även förvandla gamla skokartonger till fina förvaringslådor för exempelvis barnrummet.

Foto Beckers

5. Rensa!

Istället för att lägga till mer prylar så ta en eftermiddag och rensa bland det du redan har. Många har mer prylar än vad vi behöver vilket lätt kan skapa ett rörigt intryck i hemmet. Om du inte vill göra dig av med saker permanent så är ett bra tips att ställa undan inredningsdetaljer i ett förvaringsskåp. När du tröttnat på det du har framme kan du enkelt byta ut mot något av det som står i skåpet.

Foto Boråstapeter

6. Ändra om i den öppna förvaringen

Det är lätt hänt att saker i bokhyllan, på öppna hyllplan i köket eller hallen förblir på samma plats som när du först ställde dit dem. Men faktum är att hyllorna gör mycket för helhetsintrycket i hemmet. Se över den öppna förvaringen och se om det går att ändra om eller helt enkelt skapa ett mer städat intryck på hyllorna.

Foto Norrgavel

7. Byt bort

Kanske har du en vän som också tröttnat lite på sin inredning? Bestäm en dag och ta med er inredningsdetaljer ni kan tänka er att byta med varandra och gå därifrån med en helt ny uppsättning prylar att inreda med.

Foto Alcro
Scroll to Top