10 somriga dukningar att inspireras av just nu

Blomstrande porslin, gröna kvistar och stilrena kulörer. Här är 10 dukningar som får oss att längta efter vårens och sommarens festliga tillställningar.

Vårens och sommarens tillställningar väntar bakom hörnet – och den här säsongen får såväl porslin som bordsdekorationerna blomstra. Här listar vi 10 somriga favoritdukningar just nu:

1. Fint med belysning

Förhöj dukningen med en vacker ljusslinga som får hänga fint över bordet.

Foto Granit

2. Vitt och grått

Satsa på en stilren kombination av vitt och grått. Här får det vita ta plats i form av olika sorters blommor fördelade i många små vaser.

Foto Himla

3. Grönskande servettring

Ett enkelt sätt att få till en somrig känsla på dukningen är att placera en grönskande kvist i servettringen.

Foto Fyrklövern

4. Matchande porslin

Vill du skapa en enhetlig känsla på bordet? Satsa på porslin i samma mönster.

Foto Rörstrand

5. Blomstrande porslin

Här får porslinet blomstra ikapp med buketten på bordet! Lägg till gyllene bestick och gula servetter och dukningen blir genast varm och inbjudande.

Foto Cervera

6. Blomsterstilleben

Förvandla bordet till en vacker blomsteräng med hjälp av buketter i olika storlekar. Genom att hålla sig till en eller ett par färger får dukningen en fin och enhetlig känsla.

Foto Fyrklövern

7. Gröna kvistar

Har du ett gäng flaskor hemma? Ställ fram dem på bordet och fyll med vackra gröna kvistar.

Foto Granit

8. Color-blocking

Trenden med color-blocking har letat sig fram även till säsongens dukningar. Här blir rosa, grönt, blått och gult en perfekt färgkombination.

Foto Cervera

9. Gult + rosa

Vill du duka med färg men något mer nedtonat så är ton i ton ett säkert kort – som gult, beige och rosa. Den stora buketten blir pricken över i:et.

Foto Himla

10. Sparsmakad vår

Ibland krävs det inte mer än en härlig bukett, gröna dricksglas och vitt porslin för att få till en somrig känsla på dukningen.

Foto Bloomingville
Rulla till toppen