Så skapar du en enhetlig känsla i hemmets alla rum

Ska du renovera och vill skapa en röd tråd genom hemmets olika rum? Här är 5 tips att inspireras av!

Utgå från befintliga element
Golv, träslag, färgkombinationer, tidsepok eller arkitektur. Titta på vad som är unikt i ditt hem – det guidar dig rätt när du ska hitta din stil. Utgå från det som redan finns på plats när du funderar kring den röda tråden.

Skapa en övergripande moodboard
Välj en eller några inspirationsbilder som har den känslan du är ute efter. Se till att alla grundläggande pusselbitar finns med i din moodboard – sе som golv, väggar, inredning, möbeltyger och andra materialval som är givna. Komplettera sedan med färgprover som binder samman helheten. Voilа! Nu har du skapat din målbild.

Foto Vedum
Foto Vedum
Foto Vedum
Foto Vedum

Gör en moodboard för varje rum
Utifrån den övergripande moodboarden kan du skapa en moodboard för varje rum. Lek med inspirationsbilder och materialprover tills du hittar rätt. Glöm inte att ta hänsyn till rummets placering i huset eftersom ljuset påverkar färgsättningen.

Ta experthjälp
Känner du att det är svårt att få till ett helhetstänk kan det vara klokt att ta hjälp av en expert. Kanske behöver du bara ett bollplank för att få till de sista detaljerna, eller någon som hjälper dig hela vägen. Oavsett är det mycket värt i slutändan och en god investering i tid och pengar.

Foto Vedum
Foto Vedum
Foto Vedum
Foto Vedum

Välj en leverantör med brett sortiment
Om du ska renovera flera rum hemma är det smart att välja en leverantör med brett sortiment. På det sättet kan du skapa en tydlig röd tråd i köket, badrummet och tvättstugan, utan att det för den delen upplevs identiska.

Källa Vedum

Rulla till toppen