15 spännande nyheter för uteköket

Stekhäll, kolgrill eller pizzaugn? Säsongen för grillning och utematlagning är här och aldrig har det väl funnits så många härliga möjligheter att kocka loss i det fria. Här tipsar vi om 15 spännande nyheter och uppdaterade klassiker för uteköket!

1. För uteplatsen

Smidig gasolgrill ”BBQ Elements” med två brännare, rullvagn och sidobord, 799 kr, Rusta.

Foto Rusta

2. Rätt med rök

Att röka själv är kul, blir gott och inte särskilt svårt. Med en så här fin och smidig liten rökugn blir det så klart ännu enklare. Den här elrökugnen från Muurikka, ”Original Pro 1100W”, kan också användas som grill och kostar ca 1 650 kr.

Foto Muurikka

3. Het gräddning

Pizzaugnen ”Karu” från Ooni är en nyhet på Hornbach, 3 190 kr. Med maxtemperatur på 500 grader kan den grädda pizza på 60 sekunder. Ett modulbord finns också att köpa till, 2 490 kr.

Foto Hornbach

4. Gastro-grillning

Den keramiska kamadogrillen ”Ceramica Large” används för alla matlagningstekniker och kommer med vagn med bromsar samt sidobord. Rotisseriset kan väljas till 16 999 kr, Boretti.

Foto Boretti

5. Pizza pronto

Liten smidig gasdriven grillugn för pizza, som kan stå på uteplatsen, eller varför inte direkt på bordet. 2 295 kr, Rusta. Pizzasten, 199 kr.

Foto Rusta

6. Jubilar som håller stilen

Weber fyller 70 år och firar det med den här coola versionen av klotgrillen ”Master Touch” i matt grått och med trähandtag. 4 999 kr bland annat på Hornbach.

Foto Hornbach

7. Keramisk klassiker

Laga mat som proffsen i en  ”Big Green Egg”. Här i storleken medium och med ett komplett utekök med bra arbetsyta i akaciaträ. Ca 41 800 kr. 

Foto Big Green Egg

8. Kulört kolgrill

Som en smällkaramell i trädgården blir den här drömgrillen i retrostil från Everdure. Styrs med en touchdisplay framtill, kan kopplas till en app och fungerar för all slags matlagning, även pizza. Finns på bagarenochkocken.se, 28 799 kr.

Foto Everdure

9. Plats för kolet

Borettis prisvinnande kolgrill ”Barillo 2.0” finns nu i en uppgraderad modell med stora grillytor, tre flyttbara kolrack för rätt temperatur för varje maträtt. 5 999 kr.

Foto Boretti

10. Allt i ett

Weber har uppdaterat sin serie gasolgrillar. I nya ”Genesis” har bland annat locket gjorts högre inuti så att rotisseri ska få plats. Även större sidobord och ”sear zone”, extra brännare, har tillkommit. Det digitala systemet ”Weber Connect” är integrerat i flera av modellerna på den nya grillserien och kan kopplas med wifi eller Bluetooth. Vi en app kan du sedan ha full koll på det som tillagas. Modellen ”EPX – 435” i svart kostar ca 27 999 kr.

Foto Weber

11. Gör om eldstaden

Bon Feu ”Bon Ves 45” från Folkpool är en stämningsfull eldkorg som bland annat kan kombineras med stekplatta för matlagning i bra arbetshöjd. Eldkorg, 3 300 kr, stekplatta, 1 250 kr.

Foto Folkpool

12. Elda elegant

Eva Solos sprillans nya ”Fire Cylinder” i cortenstål tål att stå ute året om och skyddar elden mot vinden. Använd den som mysbrasa, eller som grill med tillhörande galler. Ca 5 000 kr, gallret kostar 800 kr.

Foto Eva Solo

13. Både el och kol

Liten smidig hybridgrill för både ström- och kolgrillning från Princess, 699 kr. Perfekt på balkong eller mindre uteplats där man vill minska risken för rök­utveckling. Finns på Ellos Home.

Foto Princess

14. Mys och matlagning

Steka pannkakor till frulle eller fräsa loss en jättepaella till gästerna hemma – på en klassisk stekhäll från Muurikka kan man göra det mesta. Den här varianten mäter 120 cm och har sidobord, från ca 17 000 kr, hela setet.

Foto Muurikka

15. Fräsigt för flera

Hällmark är specialiserade på matlagning utomhus, både i vildmarken och hemma i trädgården. Här ett komplett set med stekhäll på 48 cm, gasolbrännare, vindskydd till gasolbrännaren och regulatorset. Lock finns också att köpa till. Ca 1 995 kr hos bland annat Cervera och Kitchentime.

Foto Hällmark
Rulla till toppen