Chefredaktören:”Hemmet blir extra viktigt”

Intro från Hus & Hem nr 6.

Tack så mycket för att du läser Hus & Hem! När statistiken presenterades i mitten av mars visade det sig att ni var 238 000 personer som läste Hus & Hem regelbundet förra året (Orvesto Konsument 2021: Helår). Räknar vi in vår sajt husohem.se och andra digitala kanaler är ni ännu fler som vi når, och jag och redaktionen för Hus & Hem är glada och stolta över att ni vill följa oss och att vi kan ge inspiration, information, underhållning och förströelse till hemmet och trädgården. 

I en tid av oro blir hemmet extra viktigt och vi påminns dagligen om människor som inte längre har sitt hem kvar och som tvingats fly kriget utan att veta när de kan återvända. Det är lätt att känna maktlöshet och misströsta när man ser hur kriget påverkar vår värld. 

En viktig del av Hus & Hems ägares verksamhet är Egmont Fonden, som stöttar barn och ungdomar i utsatta situationer, och efter Rysslands invasion av Ukraina har Egmont Fonden beviljat 43 miljoner kronor till ett nytt flyktingprogram i Danmark, Norge och Sverige. Pengarna ska användas till att ge psykosocialt stöd till barn, ungdomar och familjer vid ankomsten till de skandinaviska länderna. Här i Sverige har man också bidragit med 6,8 miljoner kronor till Bris, för att de ska kunna hålla sina telefonlinjer öppna nattetid.

Att Egmont Fonden kan bidra på det här sättet är möjligt mycket tack vare alla er som köper och läser bland annat Hus & Hem – stort tack för det!

Karin Ohlsson-Leijon
Chefredaktör  

Sedan en tid tillbaka påverkas hela tidskriftsbranschen av pappersbrist, bland annat som en följd av en långvarig strejk på ett stort pappersbruk i Finland. Det gör att vi under de senaste månaderna ibland fått byta papperskvalitet och tryckeri med kort varsel. Vårt mål är alltid att magasinet ni köper ska hålla högsta kvalitet och vi gör allt
vi kan för att ni läsare så märka så lite som möjligt av pappersbristen.

Rulla till toppen