12 snygga och inspirerande idéer för hallen

Är det dags att säga hejdå till kaoset i hallen? Här listar vi 12 snygga lösningar för hallen att inspireras av!

Att skapa en snygg hall är inte alltid det lättaste – men med rätt förvaring och inredning kan utrymmet närmast ytterdörren bli både lättstädat och snyggt. Här listar vi 12 inspirerande och fina lösningar för hallen:

1. Här får en stilren klädhängare, stor spegel och skön stol förgylla ena sidan av hallen. Pricken över i:et blir en vacker lampa och grön växt.

Hängare, stol, spegel och sideboard från Cadell Design. Foto Lise Bjelland

2. Haka på den färgstarka trenden och måla om hallgolvet i en stark kulör för en lekfull känsla i hallen. De vägghängda hyllorna gör hallen lättstädad, samtidigt som de rymmer allt från vantar till nycklar.

Den blå kulören är inspirerad av väskan som hänger på väggen. Vägglampa från Please Wait to be Seated, väggskåp från By Lassen. Foto Julie Wittrup och Mikkel Dahlstrøm/Another studio

3. Satsa på en öppen klädställning i vitt med plats för både jackor och accessoarer, för en luftig känsla i hallen.

Här har hatthyllan egendesignats och placerats på den vita klädställningen. Foto Rebecca Martyn

4. Skapa en helhetskänsla i hallen genom att måla in möblerna i samma nyans. Den här färgen går dessutom ton i ton med väggkulören.

Smart och flexibel förvaring i hallen. Garderoberna är byggda i valchromat och valda i en kulör som går i ton med väggfärgen. Foto Sofi Sykfont

5. Är du ute efter en lugn och harmonisk känsla i hallen? Då är en mörkgrön nyans ett säkert kort. Addera växter och detaljer i naturmaterial.

Hallen är målad kulören 7629 Antique Green från Jotun. Foto Jorunn Tharaldsen

6. Hamnar skorna alltid i en enda hög framför ytterdörren? Låt en hel vägg få bli till garderob och hyllor med plats för skor.

Den praktiska garderobs­lösningen är byggd med olika stommar och luckor från Ikea. Foto Filippa Tredal Inredningsarkitekt Ida Lundqvist

7. Låt en vacker sideboard ta plats i hallen – då kan du enkelt skapa ett fint stilleben ovanpå samtidigt som du kan gömma undan sådant du inte vill ha framme.

Hallen är målad i ”Shaded White” från Farrow & Ball, Spegeln på väggen är från Gubi, pallen är från Cassina och samtlig keramik av Stig Lindberg/Gustavsberg, Gunnar Nylund/Wallåkra och bordslampan till vänster från Ekeby/Studio Laurin. Till höger ”Snoopy”, Flos. Foto Sofi Sykfont

8. Skapa en mer dramatisk känsla i hallen genom att låta både väggar och golv gå i en mörk nyans. Här fulländas stilen med takkronor, möbel med spegel, paraplyställ och gyllene detaljer.

Golven fått en mörk nyans efter att ha blivit behandlade med Osmo hårdvax i svart. Foto Stephanie Sifvert 

9. Har du fallit för tapettrenden? Då är hallen det perfekta utrymmet att börja med. Den vägghängda skohyllan underlättar dammsugningen och smälter in fint i väggen.

Klädhängaren och skohyllan är väggfasta och inbyggda, vilket bidrar till både lugn och ett lättstädat hem. Foto Josefin Widell Hultgren

10. Den som har en stor och rymlig hall kan med fördel inreda med en dagbädd – vackert och funktionellt.

Den här hallen har höga bröstpaneler och entrévåningen har nära fyra meter högt i tak. Foto Sofi Sykfont

11. Skapa en personlig känsla i hallen genom att låta ett Ikea-skåp få nya fronter och ben.

Golvet har marockanskt kakel från Far-far, och väggen är målad i färgen NCS S 2000-N. Skåpet i förgrunden är från Ikea. Fronten är egendesignad och benen är från prettypegs.com. De har även fronter till Ikea-möbler. Den runda spegeln är från House Doctor. Foto Filippa Tredal Inredningsarkitekt Ida Lundqvist

12. Gillar du den klassiska stilen? Leta efter en vacker byrå på loppis och måla om den i en stilren kulör.

Klassisk stil i hallen med byrå och stilren tapet. Foto Carina Olander
Rulla till toppen