Nya säsongen av Hemma hos inredningsarkitekten – här är allt vi vet!

Från blommigt och färgsprakande till naturfärgat och vitt. Den 23 mars är det dags att få kika in hemma hos några av Sveriges främsta inredningsarkitekter. Här är allt vi vet om den nya säsongen!

Den 23 mars är det dags för en ny säsong av Hemma hos inredningsarkitekten där vi får hälsa på hemma hos sex av Sveriges främsta inredningsarkitekter. Alla med helt olika stilar i sina hem. Förutom att inspireras av hemmen delar programmets huvudpersoner även med sig av sina bästa tips och knep, när det kommer till allt från färger och material till möblering och hemtrevnad.

”Vi får se inredningar i fjällmiljö, på engelsk landsbygd, vid havet i svensk ytterskärgård, i skogsbrynet, i storstadens London, och i den lilla, nybyggda lägenheten. Från det blommiga och färgsprakande till det stillsamt naturfärgade eller det helt vita.” Så beskriver SVT den nya säsongen.

I det första avsnittet blir det ett hemma hos-besök hos prisbelönade Beata Heuman, som bor i ett townhouse i tre våningar med liten trädgård vid Themsen i London. Beata är uppvuxen i Skåne och blandar engelskt och svenskt i sin inredning. Hon använder mönster och färger fantasifullt och fritt. Hon arbetar efter devisen ”Every room should sing” och driver en egen inredningsstudio i London sedan 2013.

Hemma hos Beata Heuman. Foto SVT

Här är inredningsarkitekterna vi får hälsa på hos under säsongen:

Beata Heuman

Beata Heuman bori ett townhouse i tre våningar med liten trädgård vid Themsen i London. Hon är uppvuxen i Skåne och blandar engelskt och svenskt i sin inredning. Hon använder mönster och färger fantasifullt och fritt. Hon driver en egen designstudio i London sedan 2013 och arbetar efter devisen ”Every room should sing”. Beata Heuman är med i avsnitt 1.

Beata Heuman. Foto SVT

Jonas Bohlin

Jonas Bohlin är formgivaren som skapat hundratals möbler och föremål. Han bor i ett falurött hus Ängsvillan i skogsbrynet i Fredriksro utanför Gustavsberg. Här finns hans stolar i böjträ och skinn, hans designade lampor, skåp och bord. Vi får även se några av Jonas Bohlins restauranginredningar. På nyinredda restaurang Aira, på Biskopsudden i Stockholm, har Jonas Bohlin skapat en arkitektonisk resa genom de fyra elementen, jord, vatten, eld och luft. Jonas Bohlin är med i avsnitt 2.

Jonas Bohlin. Foto SVT

Shideh Shaygan

Inredningsarkitekten Shideh Shaygan bor på fjället i Edåsdalen i Åre, där hon ritat och inrett sitt hem inifrån och ut. Hon flydde från Iran som tonåring och utbildade sig sedan i Sverige men bodde många år i London och Hong Kong. Shideh Shaygan använder mycket trä och hennes fjällinredning är stilren och varm. Shideh Shaygan är med i avsnitt 3.

Lucas Morten

Lucas Morten är 27 år och redan blivit en eftertraktad inredare och hunnit ställa ut föremål på gallerier i flera länder. Han bor i en tvårummare i Varberg, ett hem som är fullt av hemgjorda möbler. Han beskriver sin stil som en blandning mellan avantgardistiskt, brutalt och elegant. Lucas Morten är med i avsnitt 4.

Lucas Morten. Foto SVT

Carouschka Streijffert

Carouschka Streijffert är inredningsarkitekt, konstnär och scenograf. Hon älskar tak och som 25-åring kom hon över sin första råvind. Hon var pionjär då, på 80-talet, långt innan vindsvåningar hade börjat inredas. I dag bor hon i en vind med utsikt över Södermalm i Stockholm. Carouschka Streijffert. Hon har även ett hus på en holme i skärgården som hon ägnat decennier åt att bygga och inreda. Hennes signum har blivit att sammanfoga kollage som syns både i hennes tavlor och i hennes egendesignade mattor. Carouschka Streijffert är med i avsnitt 5.

Carouschka Streijffert. Foto SVT

Martin Brudnizki

Inredningsarkitekten Martin Brudnizki bor i West Sussex i södra England, i ett hus från slutet av 1600-talet. Här möts vi av en sprakande, inbjudande inredning. Det är blommigt, färgrikt och fantasifullt. Jag skulle dö om jag tvingades bo i en vit låda, säger Martin Brudnizki. Han har bland annat inrett de lyxigaste sviterna på Grand Hotel i Stockholm. Martin Brudnizki är med i avsnitt 6.

Martin Brudnizki. Foto SVT.

Första avsnittet har premiär i SVT 1 och SVT Play den 23 mars kl 22.00.

Rulla till toppen