Så inreder du enligt den lekfulla 80-talstrenden

Det lekfulla 80-talet har gjort storstilad comeback i inredningen – men i en uppdaterad och något mer stilren tappning. Här tipsar vi om 7 sätt att inreda enligt trenden hemma.

Att 80-talet letat sig tillbaka i inredningen har nog inte gått många förbi. Medan vattensängar, volanggardiner och murrig Dallas-interiör får stanna kvar i det glamourösa årtiondet, välkomnar vi istället det lekfulla 80-talet – men i något mer stilren tappning – där pastellfärgade inredningsdetaljer och varma kulörer samsas med stora växter, geometriska mönster och soffbord i glas.

Så inreder du enligt den lekfulla 80-talstrenden:

1. Pastellfärgade porslinsdetaljer

Den pastellfärgade porslinsvasen är en inredningsdetalj som prydde många hem på 80-talet. Pastelltrenden är minst sagt tillbaka – och just nu finns en uppsjö av pastellfärgade detaljer att välja bland. Från ljusstakar och tallrikar till vaser i olika nyanser och storlekar.

Foto Hay
Foto Cooee Design

2. Blommiga kuddfodral

Småblommigt är tillbaka! Men istället för att förvandla hela sängen till en blomsteräng satsar vi nu på en eller några få blommiga kuddar i sängen, soffan eller fåtöljen.

Foto Frösö Handtryck
Foto H&M Home

3. Soffbord i glas

Glasbordet hade en självklar plats i vardagsrummet på 80-talet. Nu vill vi åter igen pryda hemmet med glasbord, gärna i mjuka böljande former.

Foto Vitra
Foto Gubi

4. Geometriska mönster på mattor

Blockmönstrade mattor eller mattor med andra geometriska mönster har gjort comeback. Vill du skapa riktiga 80-talsvibbar? Då är det pastellfärger du ska satsa på.

Foto Layered
Foto Layered

5. Stora växter

Ju större desto bättre! Så löd i alla fall devisen när det kom till växter på 80-talet. Storsäljare var bland annat olika slags palmer och Filodendron. Idag har stora växter åter igen en självklar plats i inredningen.

Foto Ferm Living
Foto Ferm Living
Foto Broste Copenhagen

6. Spegelvägg

Hade du också en spegelvägg i hallen på 80-talet? Istället för de stora fyrkantiga speglarna som då prydde väggen satsar vi nu hellre på flera små, eller speglar i lekfulla former.

Foto Oscar & Clothilde
Foto Ikea

7. Lekfulla former och mönster

Starka färger, överdrivna former och lekfulla mönster har blivit synonyma med det Art Deco-inspirerade årtiondet. Nu inreder vi åter igen med lekfulla detaljer – gärna i form av ljuslyktor, vaser och lampor.

Foto ByOn
Foto Hay
Rulla till toppen