Konst, unika föremål och underbart ljusinsläpp – kika in

Tine Weis hem präglas av hennes många resor. Det är i farten som hon finner inspiration, och hon reser gärna långt för att hitta unika föremål till sitt hem.

Tine Weis har alltid älskat att resa. Och hon älskar att köpa med sig saker från sina resor – saker som hon förknippar med trevliga minnen.

– Jag har några älsklingsbutiker i London där jag kan hitta saker som inte finns hemma. På så sätt får jag med mig både något fint och en bra historia, säger Tine.

Det stora vitrinskåpet från Rabens Atelier innehåller keramik och minnen från alla resor.
Favoritmöbeln är den stoppade fåtöljen från den numera stängda konceptbutiken Stylepaste. Den är omklädd med tyg från italienska Etro.
Tine gillar föremål med personlighet och finurliga detaljer. Papegoja och ljusstake, Rockett St George, sjöjungfru, Beau Marché, musselskål, Notre Dame.

De blombuketter som står överallt i hennes lägenhet köper hon till exempel hos den brittiska designern Abigail Ahern. Men det är inga riktiga blommor, utan i textil.

– Jag är väldigt förtjust i mina blommor, de har lite vägkantslook över sig, lite vilda och inte alltför vackra. Och de håller i all evighet, säger Tine.

Här saknas inredningsregler. Att blanda stål, mässing, sammet, tapeter och trä ger lägenheten karaktär, enligt Tine, som anser att varje material tillför personlighet. Stål gör ett industriellt intryck, medan mässing adderar elegans, och i samspelet mellan materialen uppstår något särskilt. Skåp och lampa från No. 40 Copenhagen, vägg­dekoration, Reflections.
I ett hörn i vardagsrummet hänger klättrande män, som antingen försöker nå toppen eller golvet. De små hängande statyerna ger en annars lite tråkig vägg mer liv, och visar att konst är mer än bara tavlor.
Gamla glaslampor är en favorit. Lamporna i köket från Everclassic.dk är inget undantag.

Konsten är konstant

Tine vill helst ha personliga föremål som inte liknar någon annans, och därför är konsten viktig. De flesta verken i lägenheten är unika och målade av Tines syster, vilket gör dem ännu mer betydelsefulla.

– Mina tavlor har följt mig under många år. Jag kan ändra stil och byta ut möbler, men konsten är konstant.

Det mörka träköket är tillverkat av en snickare och fanns i lägenheten när Tine flyttade in. Hon har kalkmålat köksväggen och oljat golven svarta för att få en mörkare känsla i lägenheten. Glasbord från Rabens Atelier, mässingsstolarna är vintage. Blommorna som står i vasen från Moro Moro Studio kommer från Abigail Ahern i London.
De vita väggarna möter motstånd i form av det mörkt oljade golvet, de grå gardinerna och de svarta fönsterbågarna. Den stora taklampan i sovrummet ger ett fantastiskt ljusspel och är köpt i Marocko.
I ett hörn i sovrummet hänger vackra glaslampor från Salmon Street i Köpenhamn. Tavlan är en present och köpt i ett galleri i London.

När Tine tog över lägenheten i Frederiksberg i Köpenhamn var den målad helt i vitt. En dröm för många, men inte för Tine, som längtade efter en mörkare och mer grottliknande känsla.

– Lägenheten hade den rätta stämningen, även om den var väldigt ljus. Så fort jag fick nycklarna satte jag i gång med att olja golvet svart, måla köksväggen och byta de vita fönsterbågarna mot bågar som är svarta på insidan.

När Tine flyttade in bytte hon ut de gamla blandarna, knopparna och duschmunstycket mot nya i mässing från Toni Copenhagen. Tillsammans med det vita kaklet ger de badrummet en elegant hotellkänsla. Mässingshylla från Salmon Street.
För Tine är det första intrycket viktigt. Därför har hon valt en vackert stormönstrad tapet från Tapetforum som helt omsluter den lilla hallen.

I sin tidigare lägenhet hade Tine en genomgående industriell stil, men här har hon velat blanda material, möbler och stilar. Det blir så mycket mer intressant, tycker hon. Och framför allt – när man går på upptäcksfärd – så ska man aldrig veta vad som väntar runt nästa hörn.

Rulla till toppen