Pynta vackert och kreativt – 11 idéer till påsk

Föredrar du en mer stilren påsk eller pynt med en kreativ twist? Här bjuder vi på 11 fina idéer att inspireras av.

Påsken kan vara mycket mer än knallgula kycklingar och neonfärgade fjädrar. Längtar du efter en något mer stilren påsk eller dekoration med en kreativ twist? Här bjuder vi på 11 inspirerande idéer.

11 inspirerande idéer till påsk:

1. Gula detaljer på bordet

Gult är utan tvekan påskens färg! Vill du få in färgen på det dukade bordet på ett mer stilrent sätt? Satsa på ett fåtal utvalda gula detaljer såsom blommor och ljus.

Foto Åhléns

2. Ägg i linneservett

Gör en vacker knut ev en linne- eller bomullservett och låt ägget vila i knuten.

Foto Rowico Home

3. Duka med krans

Bind en enkel krans av grenar och låt den bli bordets mittpunkt.

Foto Fyrklövern

4. Gyllene ägg

Ge det dukade bordet en lyxigare känsla genom att addera detaljer i guld eller mässing. Här har även äggen målats gyllene som pricken över i:et.

Foto Fyrklövern

5. Tygservett som kaninöron

Vik en tygservett flera gånger på längden, knyt den runt ett ägg och bind fast med ett snöre. Voilà! Servetten liknar nu ett par söta kaninöron.

Foto Fyrklövern

6. Vacker äggplantering

Visste du att det både går att odla och plantera i äggskal? Knäck ägget så högt upp som möjligt och skölj ur skalen från alla äggrester. Gör sedan ett litet hål i botten av skalet (för att vattnet ska kunna rinna igenom vid vattning) och fyll därefter med jord. Strö fröer i jorden eller plantera en blomlök som här nedan. Har du ingen Stumpastake så går det lika bra att placera plantorna i en äggkartong.

Stumpastaken från Born in Sweden. Foto Born in Sweden

7. Äggskal som vas

På samma grönskande tema går det även använda äggskal som vas för små vackra buketter.

Foto Fyrklövern

8. Naturnära färgskala

Om du föredrar den mer nedtonade färgskalan även till påsk är det här ett fint exempel. Fyll en vas med vackra grenar och duka bordet med textilier i naturnära nyanser.

Foto Rowico Home

9. Liten bukett

Placera ett ägg i lite vaxat brunpapper och stick i en blomma eller en mindre bukett. Enkelt och fint!

Foto Chamois

10. Lekfulla detaljer

Påsken är verkligen en högtid för lekfulla detaljer, färger och mönster. Inspireras av den här fina dukningen och fyll bordet med vaser i annorlunda former, mönstrade ljuslyktor och massor av snittblommor i vårens alla färger.

Foto Cervera

11. Kreativt fågelbo

Gör ett enkelt fågelnäste och låt det bli en del av påskdukningen. Rulla ihop björkris eller halm och fäst med ståltråd.

Foto Fyrklövern
Rulla till toppen