Så blev den rymliga källaren ett spa för återhämtning – kika in

Den rymliga källaren i den stora villan i Malung blev en perfekt plats för ett påkostat spa. Här har den japanska tvagningsritualen inspirerat inredningen.

När familjen Ymell flyttade in i sin stora villa i Malung började de genast drömma om att göra något av husets rymliga källare. Efter att de slängt ut en gammal oljetank, flyttat en jordvärmepump, rivit väggar och grävt upp golv, finns här nu ett rymligt spa, komplett med relaxavdelning, vedeldad bastu, duschutrymme för tre personer och badtunna på altanen utanför. 

Glasparti från Mora Glasmästeri. Vedeldad bastuugn av märket Harvia. 
Ljusgrå granit­keramik klär väggar och golv i våtutrymmena. Nischen är en perfekt plats att ställa tvål, borstar och annat. Blandare och duschmunstycken, Tapwell. 

Utrymmet finns till både för familjens välbefinnande och för spa-verksamheten som Mats och Malin Ymell öppnat som komplement till Malins yogastudio och samtalsterapeutiska verksamhet som också ryms i huset.

Bastulavar, Färgbröderna. Spahandduk i linne, Axlings Linne. 
Fokus är på inre ro och harmoni. Källarens vackra, djupa fönsternischer passar väl in i konceptet. 

– Huden är kroppens största organ och här ges man möjlighet att vårda den genom japanska tvagnings­ritualer, berättar Malin.

Vill du se hela familjen Ymells stora villa i Malung? Hemma hos-reportaget hittar du här!

Blandare och duschmunstycken, Tapwell. Pallar och vattenhinkar från Färgbröderna.
Strömbrytare från Sekelskifte.

Japansk tvagningsritual

Tvagningsritualen är ett meditativt sätt att vårda sig själv. Vid japansk tvagning sitter man på en liten pall, som kläs med handduk. En bytta fylls med vatten som hälls över kroppen. Med en tvättlapp eller borste tvagas kroppen med små cirkelrörelser upp mot hjärtat. Därefter sköljs kroppen ren med vatten från byttan. Sedan är det skönt att sätta sig i bastun eller att kliva ner i en varm badtunna.

Rulla till toppen