Påsken på Svenskt Tenn – se bilderna här

Vi går en sprudlande och färgstark påsk till mötes. Den 3 mars släpper Svenskt Tenn påskkollektionen Serpentin. Se bilderna här!

Påsken är bara ett par månader bort – och snart börjar inredningsvarumärkenas färgstarka påsknyheter ta plats. Den 3 mars lanserar Svenskt Tenn påskkollektionen Serpentin, en kollektion som inspirerats av Josef Franks tidiga mönster Mille Fleurs och formgivits av Natasia Wadsted.

– Vi upptäckte Natasia Wadsted genom hennes examensutställning på Konstfack där vi såg exempel på hur hon vågar arbeta med färg i sin formgivning, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig på Svenskt Tenn.Kollektionen

Natasia Wadsted.

Förlaga från 1920-talet

Förlagan till mönstret Mille Fleurs heter Tulipan, ett mönster som Josef Frank formgav redan på 1920-talet för sitt företag Haus und Garten. För att anpassa mönstret till den nya trycktekniken som kom på 1940-talet utvecklades mönstret från att vara roterat till att byggas upp genom rektanglar i rapportering. Det nya mönstret, som också fick en annan färgställning, döptes om till Mille Fleurs, den franska översättningen av Tusen Blommor.

Serpentiner som inspiration

Bland påsknyheterna syns handmålade glasägg, färgglada dukar och mönstrade servetter, inspirerarade av Josef Franks vårlika mönster Mille Fleurs.

– Jag lät äggets form leda mig fram till mönstret som påminner mig om klassiska serpentiner på barnkalas, och det var så kollektionen fick sitt namn, säger Natasia Wadsted, formgivare.

Kollektionen är utöver mönstret Mille Fleurs även inspirerad av serpentiner.

Kollektionen Serpentin släpps den 3 mars och på svenskttenn.com.

Rulla till toppen