8 stora badrumstrender 2022

Badrumstrenderna 2022 handlar mycket om funktion och välbefinnande, men många företag tror också att vi kommer att lämna det sanitetsvita för mer färgstarka inredningar. Här är 8 badrumstrender att inspireras av.

Hälsa, hygien och smart förvaring. Det är några av de starkaste tendenserna på badrumsmarknaden just nu – och här är hälsa lika med balans och avkoppling. Under de senaste åren har badrummen mer och mer förvandlats från ett utrymme där man duschar och borstar tänderna, till en plats för drömmar och återhämtning. Det ställer helt andra krav på inredningen som har gått från klassiskt vitt till trä, mer färg och, framför allt, individuella lösningar. När badrumsföretaget Ifö för en tid sedan gjorde en webbundersökning om badrumsvanor i Skandinavien så hamnade just komfort och funktionalitet högst upp på önskelistan, och särskilt svenskarna ser badrummet som en plats för egentid. 

Flera företag, bland andra Svedbergs, har serier där det går att kombinera sitt badrum i princip som man vill, och där fokus ligger på smart förvaring. Och för den som längtar efter mer färg har det nystartade svenska designföretaget Toniton lanserat färgkoordinerade möbler som garanterat ger badrummet mer personlighet.

Här är 8 badrumstrender 2022:

1. Färgstark design

Schweizisk funktionalitet möter italiensk elegans. Badrumsföretaget Laufen samarbetar med Kartell om en väldesignad kollektion möbler och sanitetsporslin. Här badrumsmöbeln ”Vanity” i ”Ochre Brown”, och spegeln ”All Saints” i plast och med indirekt led-belysning, diam 78 cm. Mer info: Laufen.se.

Foto Kartell

2. Klinker med spakänsla

”Runö Grey” är en varmgrå granitkeramik som hämtat inspiration från den marmorerade kalksten som finns på Öland och runt Östersjökusten. 60 x 60 cm, 895 kr/kvm, Bricmate.

Foto Bricmate

3. Mysljus

”Stick” är en aluminium­skena där led-lampor har monterats på baksidan för att ljuset ska reflekteras mot väggen och ge en indirekt belysning. Har en IP54-klassificering vilket gör att den funkar i badrum. Finns vitt, svart och guld, längd 120, 150 eller 180 cm, fr 4 380 kr, Light-Point.

Foto Light-Point

4. Personliga lösningar

När inredningsprofilen Halvor Bakke och Svedbergs tog fram möbelserien ”Epos” var valfrihet ledordet. Samarbetet resulterade i ett stort urval fronter, funktioner och kombinationer. Finns i flera olika färger, öppen eller stängd förvaring och integrerade eller utanpåliggande tvättställ. Prisexempel kommod, br 80 cm, fr 13 000 kr.

Foto Svedbergs

5. Grönt

Dimgrönt har blivit en stor­favorit i Vedums köks­sortiment, och därför lanserar nu företaget även den dimgröna ramluckan ”Edit” till sin badrumsserie ”Free”. Även de runda speglarna ”Mjörn” och ”Sävern” med dekorljus tillhör nyheterna 2022. Mer info: Vedum.se.

Foto Vedum Tänk på att alltid konsultera en elektriker vid installering av hängande armatur i badrummet.

6. Vinyl i våtrummet

Lättlagda golvet ”IQ Surface” är tillverkat i återvinningsbar vinyl och finns i många olika färger och mönster. På bilden ”IQ Surface rouge airy”, ca 578 kr/kvm, Tarkett.

Foto Tarkett Tänk på att alltid konsultera en elektriker vid installering av hängande armatur i badrummet.

7. Häng i mässing

Mora har tagit fram tillbehör till sin serie blandare ”Inxx II”. Bland annat en handdukshängare i borstad eller polerad mässing, krom, svart eller vitt, br 53 cm, 1 345 kr. Badkarsblandare ”Inxx II” med handdusch, i borstad mässing, ca 8 000 kr.

Foto Mora

8. En egen stund

Badrum som för tankarna till skogen, med jordnära färger och gröna växter, får oss att känna lugn i en stressig omvärld. Kaklet ”Frammenti” från Konradssons har en oregelbunden yta med färgskiftningar som ger liv. Finns i åtta färger, här ”Verde”, 7,5 x 40 cm, 840 kr/kvm.

Foto Konradssons Kakel
Scroll to Top