Stora Trädgårdsdagen 2022 – boka din biljett här

Trendspaningar, föreläsningar, trädgårdstips, workshops och mycket mer. Den 21 maj är det dags för Stora Trädgårdsdagen 2022. Läs mer och boka din biljett här!

TRENDSPANINGAR – FÖRELÄSNINGAR – INRED UTOMHUS – VÄXTER & GRÖNT- WORKSHOP

Årets stora trädgårdsevent äger rum på Kiviks musteri. Dagen kommer att innehålla en härlig och inspirerande blandning av föreläsningar av trädgårdsexperter och workshops där du själv får möjlighet att skapa och prova på under handledning av kunniga personer. Oavsett om du är intresserad av grönsaksodling, ympning av äppelträd, matlagning eller trädgårdsdesign så är det här en dag för dig. Vi tipsar om hur du använder trädgården på bästa sätt, morgon, middag och kväll.

Välkommen till en härlig dag under de blommande äppelträden i Kivik!

Allt detta ingår:

  • Mängder av trädgårdstips 
  • Trendspaningar och inspiration 
  • Workshops
  • Träffa och inspireras av stylister och trädgårdsmästare
  • Lunch med wrap/matigare smörgås
  • Kaffe och kaka 
  • Mustprovning 
  • Välfylld goodiebag

Pris 595kr

Program

kl 11.00 – 15.00


Workshop

Trädgårdsmästare Linnéa Dickson

Allt fler upptäcker glädjen i att odla, och på egen hand skapa något konkret och handfast. Linnéa Dickson är ansvarig trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Malmö och skivit boken ”Snickarglädje i trädgården” – som inspirerar till en mängd kreativa byggprojekt som passar såväl trädgården som balkongen.

Linnéa håller i Stora Trädgårdsdagens spännande workshop!

Att designa en trädgård

Trädgårdsmästare Annika Andersson

Annika skissar, designar trädgårdar och ger rådgivning till vardags. Här i Skåne är hon en regelbunden trädgårdsexpert i Radio P4 Kristianstad och håller både föreläsningar och kurser. Hon är dessutom nördigt intresserad av trädgårdshistoria.

Vi får proffstips och inspiration hur man tänker när man som designer ska göra om en mogen trädgård eller skapa en helt ny trädgård. Den ska både passa platsen, och dem som nu ska ha den som sin.

Vilka faktorer har betydelse, hur gör man en plan, hur undviker man de vanligaste felen – och hur får man rätt växt på rätt plats?

Funktionell trädgård

Hällmark of Sweden

Hällmark visar hur vi får de absolut bästa smakupplevelserna där de smakar som bäst – utomhus! Med klassiska stekhällar kan vi enkelt flytta ut köket och njuta av både matlagning och måltider.

Funktion, design och njutning i ett!

Mustprovning

Kiviks Musteri

Vi provsmakar Kiviks Musteris olika äppelmuster och upptäck ”äpplets terroir”. Vi lär oss om hur äppelsort, jordmån, odlingsplats, skördetillfälle och väder påverkar smaken.

Ute är det nya inne

Affari of Sweden

Låt vardagsrummet flytta ut! Här bjuds kreativa och inspirerande inredningstips för dig som vill skapa personliga, ombonade rum utomhus. Återbruk, enkelhet och skaparglädje är ledord för tips & idéer som visas på plats av Affari of Sweden.

Ditt eget äppelträd

Kiviks Musteris Trädgårdsmäsare Caroline Stenkilsson

Kiviks Musteris trädgårdsmästare Caroline Stenkilsson sköter om alla äppelträdgårdar, allt från nyplanteringar till beskärning så det blir så mycket äpplen på träden som möjligt. Caroline tipsar om hur du tar hand om ditt äppelträd så att du kan skörda många äpplen, vilka förutsättningar som finns i din trädgård och vilket äppelträd som mår bäst hemma hos dig.
Du får inspiration och tips på hur äppelträdet både kan pryda och smycka din trädgård.


Partners

Hällmark

Kom igång med utomhusmatlagningen och ta del av de bästa smakupplevelserna oavsett vart du befinner dig. Hällmark är ett svenskt varumärke för klassiska stekhällar och tillbehör av högsta kvalitet utvecklade för matlagning när de smakar som bäst – utomhus!

Affari of Sweden

Uterummet har blivit som vårt nya vardagsrum och med Affari of Swedens tidlösa inredningskollektioner kan vi skapa en unik känsla för alla tillfällen och platser. Låt dig inspireras och ta del av unika texturer och färger för att skapa magi för uterummet eller balkongen!

Kiviks Musteri

Kiviks Musteri har funnits i Kivik sedan 1888 och med fem generationers samlade hantverksarv görs än idag must, cider och annat gott i samma anda och med samma passion. Välkomen att besöka för att njuta, uppleva och äta!

Vid frågor kontakta Clara Dahlin: clara.dahlin@egmont.se, 076-169 48 33

Rulla till toppen