7 stora inredningstrender 2022

Böljande former, metaller, lekfulla färger och speglar. Vi listar 7 stora inredningstrender 2022!

En helt ny säsong står framför oss och med den nya spännande trender att inspireras av. Här listar vi 7 stora trender att ha koll på 2022:

1. Böljande former

Den naturinspirerade trenden är knappast längre än trend utan något beständigt, som hänger kvar säsong efter säsong. Däremot så fortsätter vi se nya infallsvinklar inom samma naturinspirerade tema. Från att vi de senaste säsongerna haft stort fokus på material och färgskala, börjar vi nu även tilltalas av organiska former på allt från möbler till speglar och inredningsdetaljer.

Speglar i böljande former. Foto Bloomingville

2. 80-talsinspirerat

80-talet är tillbaka! Eller kanske inte riktigt, men den här säsongen tillåter vi oss i alla fall att ta ut svängarna ordentligt både när det kommer till material och färger. Precis som på 80-talet med andra ord.

Lekfulla färger och former från HK Living. Foto HK Living

3. Flera nyanser av lila

Vi inreder med lila som aldrig förr! Från syrenlila dukningar till vackert lavendelfärgade bäddningar i sovrummet. Vill du inte inreda med lila från topp till tå är ett bra tips att satsa på detaljer som en lila lampa, en pläd eller en poster.

Lila dukning hos Himla. Foto Himla

4. Quiltat

Den quiltade jackan har under ett par år varit en av modevärldens stora trender – nu gör klassiskt quiltade textilier även comeback i inredningsvärlden. Quiltade material syns framför allt på överkast, men även kuddfodral och dagbäddar. Ett hemtrevligt och mysigt sätt att inreda såväl sovrummet som vardagsrummet.

Quiltat överkast från Ellos Home. Foto Ellos

5. Speglar i olika former

Inred med speglar och ditt hem kommer att upplevas som rymligare, ljusare och lyxigare. Den här säsongen kommer speglar i nya former och utföranden, från små runda speglar till speglar i böljande eller assymetriska former.

Assymetrisk spegel från H&M Home. Foto H&M Home

6. Ökentoner

År 2022 inspireras vi av sanddyner och gassande sol – i alla fall när det kommer till dess färgskala. De sandfärgade nyanserna kombineras med såväl orange som de brända toner som vi såg mycket av redan förra säsongen.

Ökeninspirerade toner hos Zara Home. Foto Zara Home

7. Metaller

Metaller, i synnerhet svalare sådana som krom och silver, är en trend som dyker upp 2022. På allt från lampor och brickor till skulpturer och tidningsställ.

Lampa i metall från House Doctor. Foto House Doctor
Rulla till toppen