Snyggt och smart i tvättstugan – 9 tips

Smarta förvaringslösningar, vackra färger och stilsäker inredning. Vill du ge tvättstugan den uppmärksamhet den förtjänar? Vi listar 9 fina knep.

Ett rum som lätt kommer i skymundan hemma är utan tvekan tvättstugan. Men så behöver det inte vara. Här listar vi 9 knep som gör tvättstugan till en finare och mer inbjudande plats.

1. Pigga upp med färg

Allt blir så mycket roligare med färg! Det gäller även i tvättstugan. Vill du våga mer färg generellt så är tvättstugan dessutom ett perfekt ställe att börja på.

Foto Vedum

2. Lägg krut på inredningen

Inred tvättstugan precis som ditt övriga hem. Gröna växter, en fin matta, doftljus i fönstret och vackra askar på hyllan är några sätt att ge rummet en mer inredd känsla.

Foto Vedum

3. Satsa på sluten förvaring

Genom att välja sluten förvaring skapar du snabbt känslan av ordning och reda i tvättstugan. Göm allt från tvättkorgar till städprylar i stängda skåp och lådor.

Foto Vedum
Foto Ikea

4. Testa tapet

Tapettrenden har letat sig in även i tvättstugan – ett annorlunda och fint sätt att göra rummet mer personligt.

Foto Konradssons Kakel

5. Sätt upp en kroklist

Enkelt – men så fint! Ett tips är att hänga upp det som är extra fint att ha framme – som en linnehandduk, en vacker sax, en bukett torkade blommor eller en liten spegel.

Foto Ren Logik

6. Smart för lilla tvättstugan

För den lilla tvättstugan krävs det ibland extra smarta lösningar – som en inbyggd strykbräda eller förvaringsskåp som går ända upp i taket.

Foto Vedum

7. Få ordning på hyllorna

Tvättmedel, klädnypor, små handdukar och annat har en tendens att sprida sig överallt i tvättstugan. Placera lådor i olika storlekar där du kan förvara tvättstugans praktiska detaljer. Ett snyggt och enhetligt intryck får du genom att låta lådorna gå i samma färg.

Foto Vedum
Foto Vedum

8. Fina tvätt- och förvaringskorgar

Uppdatera tvättstugan med stilsäkra tvätt- och förvaringskorgar, gärna i någon av säsongens färgstarka nyanser.

Foto Hay

9. Blommor och gröna växter

Förvandla tvättstugan till en liten grönskande oas med en bukett snittblommor på bänken och krukväxter i fönstret.

Foto Tarkett
Foto Vedum
Rulla till toppen