Elfas förvaringsexpert: Så får du smidigare morgnar och behagligare hemkomster

Hela familjen kastar sig ut genom dörren samtidigt. Någons jacka ligger på golvet. En högersko gömmer sig under byrån. De där handskarna fanns här igår, men var har de nu tagit vägen?

Har du någonsin funderat på hur din hall påverkar ditt humör? En städad och prydlig hall ger dig en behaglig känsla av kontroll. Men med en kaotisk hall är risken stor att du sparkar igång dina morgnar med stress och frustration, medan du rotar igenom byrålådorna i panik för att hitta bilnycklarna.

Elfas förvaringsrapport* för 2020 visade att hallen är det rum där svenskar är mest missnöjda med sina förvaringslösningar, framför allt när det gäller förvaringen av kläder och skor. Som tur är kan du göra något åt det. Du kan till exempel organisera din hallförvaring på ett smartare och mer utrymmeseffektivt sätt. Det handlar bara om att använda utrymmet du har klokt och lägga till rätt funktioner för det du behöver förvara. En välorganiserad hall ger dig inte bara en smidigare avfärd på morgonen, utan också en behaglig känsla när du kommer hem igen.

Elfas Förvaringsexpert: “Jag hoppas att några av mina tips nedan kan hjälpa dig att hitta både utrymme och frid i hallen i vinter! Allt handlar om att använda det utrymme du har på bästa sätt.”

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Elfa_Christine-Dalman_5.jpg
Christine Dalman, Elfas förvaringsexpert

4 tips för en smart familjehall

1. Gör det enkelt för barnen med deras eget utrymme i lämplig höjd. Här hittar de alla sina saker och kan enkelt lägga tillbaka dem när de kommer hem.
2. Håll ordning på småsakerna i backar med avdelare eller små boxar. Krokar är perfekta för nycklar, väskor och paraplyer.
3. Sortera efter säsong för att minska mängden kläder och prylar som du behöver förvara i hallen, men också för att hålla koll på dina saker genom att regelbundet sortera dem.
4. Skapa lugn med skjutdörrar som får din hall att kännas prydlig och mer välkomnande.

Vägghängd inredning och frihängande skjutdörrar utan golvskena gör hallgolvet lättstädat.
Kom ihåg att sätta upp gott om krokar för alla väskor, halsdukar och jackor, men även som en plats där dina gäster kan hänga upp sina ytterkläder.
Använd meshkorgar bakom hängande kläder för att förvara platta skor, väskor och paraplyer.
Underlätta för barnen att hålla ordning genom att sätta krokar och backar anpassade efter deras längd.

Läs mer på elfa.com!

Rulla till toppen