Hus & Hems mest lästa hemma hos-reportage 2021

Vi blickar bakåt och listar förra årets mest lästa Hemma hos-reportage. Vilket hem blir din favorit?

Ännu ett inspirerande och spännande inredningsår har passerat. Här samlar vi ihop året som gått och delar med oss av våra mest lästa hemma hos-reportage från 2021. Vilket hem är din favorit?

Våra 5 mest lästa hemma hos-reportage 2021:

1. Ljust och väldesignat atriumhus hemma hos Gabriella och Fredrik

Från vardagsrummet blickar man ut över fälten och det vackra östgötska landskapet med ekar. Foto Jessica Holm
Den 180 kvadratmeter stora villan är byggd runt en atriumgård. Foto Jessica Holm

Årets mest klickade hem blev Gabriella och Fredriks drömhus, där modern arkitektur med stora glaspartier, kvadratisk form och en trevlig atriumgård blev ett vinnande koncept.

– ”Minimalistiskt och trendigt” tycker jag beskriver min inredningsstil. Jag går inte särskilt mycket på logiskt tänkande, utan vill förmedla något slags känsla, att ha en tydlig röd tråd, som i mitt fall ska vara enhetlig och harmonisk. Lugna, sobra färger och naturliga material, säger Gabriella.

Läs hela reportaget här!

2. Charmig kalksten och magisk inredning på Gotland

Inredningen går i varma toner med enstaka färgklickar. Foto Sofi Sykfont
Från vardagsrumsloftet ser man hela matsalen och in i köket. Foto Sofi Sykfont

Näst ut är Hanna Lindby Malmquists vackra gård på den gotländska landsbygden. Efter ett par år i Köpenhamn längtade hon tillbaka till Sverige och särskilt till Gotland, och närde en dröm om en egen gård. Sökandet resulterade i en bondgård med ett stort vitt boningshus, ladugård, magasin och till och med egen smedja.

– Jag älskade platsen från första ögonblicket och trots att huset var sönderrenoverat, slitet och hade en plottrig planlösning såg jag möjligheter till ett fantastiskt boende. Jag är uppvuxen i Uppsala men har varit mycket på Gotland under min barndom eftersom min mamma är gotländska, säger Hanna.

Läs hela reportaget här!

3. Brokig harmoni hemma hos designern Nanna Stech

Möblerna och konsten är en brokig mix av gammalt och nytt. Foto Christina Kayser O.
Designern Nanna Stech har inrett sitt hem med färg och lekfulla detaljer. Foto Christina Kayser O.

Ett av förra årets mest populära hem är denna färggranna lägenhet, som blivit en plats där mode, keramik, konst och färger fått fritt spelrum. Här blandas arvegods med nyare konst och Nannas egna verk – som till exempel tallriken med stekta ägg och pommes frites.

– Jag älskar att arbeta intuitivt, och det kan jag verkligen göra med keramik. Jag blir väldigt inspirerad av vardagslivet och av saker som vi omger oss med – till exempel ett kokt ägg, frukostosten, skor eller en väska. 

Läs hela reportaget här!

4. Denise Rudbergs fritidshus på Värmdö

Det gröna radhuset på Värmdö är Denises andningshål. Foto Stephanie Sifvert
Denise drömde om ett kök med svart gummigolv av industrikaraktär. Foto Stephanie Sifvert

På listan hittar vi även författaren Denise Rudbergs pittoreska fritidshus på Värmdö. Huset är inrett med både designermöbler, reafynd och trendiga budgetköp. I reportaget avslöjar hon dessutom sin last för lyxiga sängkläder.

– Det är en fascination jag haft sedan jag var 20. Då sparade jag i ett helt år för att kunna köpa mitt första set av Schlossberg-lakan. De kostade 10 000 kronor då.

Läs hela reportaget här!

5. Trädgårdsmästargården i skånska Höganäs

De två fåtöljerna är favoritplats för den som vill dra sig tillbaka bakom en bok eller skärm. Den halva tegelväggen är förmodligen en rest från en gammal rumsindelning. Foto Sofi Sykfont
Intill köket finns även matplatsen. Det här rummet hade tidigare en hel vägg mot köket och användes bara ”till fint”. Foto Sofi Sykfont

Allt fler drömmer om att flytta ut på landet – kanske är det därför som det här hemmet finns med i topp. Familjen längtade efter ett lugnare liv på landet och fann en helt ny livsstil i och med flytten till den skånska trädgårdsmästargården i Höganäs.

– Vi bodde i ett enhetligt villaområde och sökte andra impulser, inte minst för barnen, säger Marianne. Vi ville ge dem en ny uppväxtmiljö och komma bort från stan, och började leta utanför Oslo men det kändes hela tiden som att vi bara sökte oss bort från något, inte till något. 

Läs hela reportaget här!

Scroll to Top