4 stora trender 2022 – enligt Trendstefan

Under Stora stylingkvällen 2021 presenterade Trendanalytikern Stefan Nilsson, även känd som Trendstefan, aktuella trender och strömningar i samhället. Inspireras av hans spaningar här!

Stora trender, som också kan kallas ”övergripande värderingar” och som i hög grad påverkar västvärlden just nu, är hälsa, gemenskap, aktivism och hållbarhet. Med dessa trender kommer också produkter som relaterar till dem. 

Hälsotrenden kommer till exempel till uttryck genom snygga vikter och stänger för hemmagymmet eller designade lampor under vars skärm du kan lägga små ägodelar som telefonen för att få dessa sanerade och virustvättade. 

Gemenskap gäller inte bara med andra människor, allt fler skaffar husdjur och med dem kommer nya produkter på marknaden. 

Aktivism blir alltmer en folkrörelse. Vi tar ställning, framför allt i klimatfrågan. Aktivism som trend är också tydlig i modevärlden.

Stefan Nilsson, trendanalytiker. På Stora stylingkvällen presenterade han trender och tendenser för 2022.

Fyra Inredningstrender

1. Beetroot Balance

Världen har varit galen under pan­demin. Vi behöver balans och hittar det i en mix av varma och ljusa färger, socialt liv och egentid. Jordfärger, organiska former, intresse för växter hör till den här trenden.

2. Balearic Breeze

Längtan till Medelhavsstränder, sand mellan tårna, snäckor, tunna tyger, varm, solkysst hud. Tänk genomskinligt, olika toner av beige och några nypor turkos. Vi förflyttar oss ”från hygge till bistro”.

3. Comeback Kid

Nostalgi och ungdom i kombination. Intensiva färger, som ljusa rosa toner och ärtgrönt. Unga som odlar en egen stil, utan referenser bakåt i tiden, möter en äldre generation som nostalgiskt blickar tillbaka till sin egen ungdom. Bland annat vintagekollektioner från Ikea,  Iittala och Gucci ger uttryck för den här trenden. 

4. Square One

Vår längtan efter rena ytor och utrymme,  fysiskt och i tanken. All tid vi tillbringat i hemmet under pandemin har gjort oss medvetna om alla onödiga saker som tar plats. Det utmärkande materialet för den här trenden är metall med skinande och ren yta. 

”Balearic Breeze” ger uttryck för vår längtan till varma stränder och sand mellan tårna. Genomskinligt och nyanser av beige med pigga inslag av turkos kännetecknar trenden. Foto Day Home  
Scroll to Top