Pepparkakshus som gör gott – här är Thomas Sandells ritningar!

Arkitekten Thomas Sandell har ritat och konditorn Tea Malmegård har bakat ett pepparkakshus på temat "Ett tryggt hem för fler". Initiativet är del av Fastighetsbyråns samarbete med SOS Barnbyar.

Arkitekten Thomas Sandell har designat ett pepparkakshus i samarbete med Fastighetsbyrån. Huset är en del av initiativet “Ett tryggt hem för fler”, där mäklarföretaget i sin tur samarbetar med SOS Barnbyar.

Ritningarna finns nu tillgängliga för nedladdning och alla ivriga pepparkaksbagare uppmuntras att donera en slant till SOS Barnbyars viktiga arbete för att fler ska få ett tryggt hem.

För att inspirera och hjälpa alla där hemma på vägen har kocken och dessertspecialisten Tea Malmegård, känd från bland annat Kockarnas kamp och TV4 Nyhetsmorgon, bakat pepparkakshuset efter Thomas Sandells ritningar.

För den som lockas mer av att köpa ett färdigbyggt hus auktioneras Tea Malmegårds hus ut av Fastighetsbyråns mäklare och pengarna går oavkortat till SOS Barnbyar.

TEa Malmegård oh Thomas Sandell
Tea Malmegård har bakat pepparkakshuset designat av Thomas Sandell.

I arbetet med att designa årets pepparkakshus har Thomas tolkat begreppet ”Ett tryggt hem för fler” och samtidigt skapat en modernare version av det traditionella pepparkakshuset.

– Min pepparkaksritning är framtagen utifrån ”Ett tryggt hem för fler” och ska skapa en trygg känsla hos oss människor. Enligt forskning är vi människor benägna att känna oss lugna när vi betraktar runda former. I det här huset har vi därför valt att förstärka mjukheten och det runda. Huset bygger även på den ny-jugendinspirerade arkitekturen som är en trend jag är övertygad om kommer starkt, säger Thomas Sandell.

Pepparkakshus design Thomas Sandell
Mallen till pepparkakshuset hittar du via länk längre ner i inlägget. “Skär ut bitarna något större än mallen och skär till formen direkt efter att bitarna kommer ut ur ugnen”, tipsar Tea Malmegård.

– Det är inte varje dag man får baka ett arkitektritat pepparkakshus! Ritningen är enkel att följa för alla där hemma och man kan jobba med föremål som man har i hemmet. Skär ut bitarna något större än mallen och skär till formen direkt efter att bitarna kommer ut ur ugnen. På så sätt blir det garanterat rakt, säger Tea Malmegård.

För att ladda ner ritningen och instruktioner till pepparkakshuset, besök denna länk. För att läsa mer om Fastighetsbyråns initiativ ”Ett tryggt hem för fler”, besök
Fastighetsbyråns hemsida här.

Pepparkakshus av Thomas Sandell
Scroll to Top