Elfas förvaringsexpert: Så skapar du mer plats för förvaring

Pandemin har utan tvekan påverkat oss, våra vanor och sättet vi lever på. Många av dessa nya vanor kommer vi hålla fast vid även efter det att pandemin är över. I en ny undersökning av Kantar Sifo på uppdrag av Elfa, uppger nästan varannan svensk att de ser nya behov i sina hem och 29…

Våra hem har behövt fungera som multifunktionella nav och i mer än ett år har de agerat restaurang, bio, gym, spa, skola och kontor. För att klara av denna mångsidighet har många av oss skaffat fler saker och mer inredning. Fler teknikprylar, lösningar för hemmakontor och träningsredskap, som alla kräver sitt utrymme – för att inte tala om all utrustning vi behöver för nya hobbies vi börjat ägna oss åt.

När det är dags att låta alla tillfälliga lösningar få en permanent plats i hemmet är vi i behov av bättre förvaring, helst flexibla lösningar, som enkelt kan förändras efter behov och livssituation. Ska vi trivas hemma behöver vi ta kommando över stöket och vi vill ha personligt anpassade lösningar.

* Elfas Förvaringsrapport 2021. Läs mer på www.elfa.com/sv-se/studio-elfa

Elfas förvaringsexperts bästa tips

Här delar Christine Dalman, förvaringsexpert på Elfa, med sig av sina bästa tips på hur du maximerar din yta med smarta förvaringslösningar och som hjälper dig att hålla ditt multifunktionella hem praktiskt och välorganiserat.

1. Utnyttja utrymmet under det sluttande taket med snedkapade skjutdörrar.

2. Använd baksidan av innerdörrarna eller och gör en dold förvaringslösning bakom en gardin för alla små sakerna du använder ofta och måste vara lättillgänglig.

3. Det finns ofta outnyttjade förvaringsutrymme på lite udda platser, till exempel under trappan eller längs ett sluttande tak. Med väggskenor och hyllor i olika bredder och djup kan du skaffa dig ett bra förvaringsutrymme.  Elfas ikoniska hyllsystem kan anpassas till de flesta väggytor. Till exempel väggen under trappan kan förvandlas till en bokhylla, arbetsplats eller allmän förvaring.

Copyright © 2018 Phiro A/S

4. Har du lediga hörn, till exempel i anslutning till köksskåp, kan de fyllas med hyllor ända upp till taket och ge utrymme för praktisk förvaring.

Nyhet – smart paketlösning!

Elfas nya, smarta KIT PLUGG-IN innehåller allt du behöver för att skapa en bokhylla med tre hyllor.

Nyfiken på hur vi har styleat Elfas personliga hyllor genom tiderna? Spana in den nostalgiska filmen med tidstypiska prylar från 1948 till idag här!


5 tips för att optimera ytan

1. Hitta outnyttjad plats i ditt hem. Ytan under en trappa eller längs ett snedtak kan komma till användning med hjälp av smarta förvaringslösningar.

2. Måttanpassa din förvaring. Med ett måttanpassat hyllsystem kan du förvandla små krypin eller vrår till värdefull förvaringsyta.

3. Utnyttja dörrytan med korgar, krokar och förvaringstavlor. Perfekt i tvättstugor, hemmakontor och skafferi.

4. Ta strid mot stöket. Var blir det ofta stökigt och varför? Skräddarsy smarta lösningar som gör det enklare att hålla ordningen.

5. Uppdatera befintliga förvaringslösningar genom att lägga till förvaringsfunktioner som löser de behov du har idag.

Läs mer på elfa.com!

Rulla till toppen