Julen 2021 på Artilleriet – se de magiska bilderna

Fluffiga mattor, vackert porslin och stilsäker dukning. Det är några av ingredienserna i den snygga, designade julen 2021 som Artilleriet presenterar.

Julens detaljer har kommit till Artilleriet. Julkollektionen 2021 innehåller allt för det dukade bordet, det mysiga vardagsrummet och det praktiska köket. Därtill finns väl valda designföremål med udd, kanske den perfekta presenten till dina mest kräsna släktingar, vänner eller kanske till dig själv?

Och missa inte de fina och roliga juldekorationerna, den populära moraviastjärnan eller pynt för julgranen i form av John Lennon, Mona Lisa eller Greta Tunberg!

mysigt vardagsrum med juldekorationer
Mjukt, fluffigt och inbjudande vardagsrum inrett à la Artilleriet. Här finns också väl valda detaljer som sprider stämning och pockar på vår uppmärksamhet.

Neutral bas med natur- och jordfärger

Matbordet dukas upp med rejält tilltagen linneduk, gärna i en neutral färg, som kan användas året och inte skriker jul. En stor bunt granris i en rejäl kruka sätter julstämningen tillsammans med många levande jul, några julröda detaljer och en bukett snittblommor.

dukat bord med levande ljus
Linneduk och linneservetter vill vi ha när det är fest. Lackröda detaljer, granris och levande ljus sätter julstämningen mot en neutral bas. Många saker är fina året om, till och med moraviastjärnan kan gott få vara med även när julen är över.

Sätt enkel julprägel på det dukade bordet

Duka upp med porslin, och visst fungerar det fint att blanda gammalt och nytt och lite olika stil. Plocka in något rött och något grönt så blir det genast julfint. Se så fint lingonris är som detalj, det går att plocka även när det kommit lite snö.

porslin med dekor i grönt och rött
Lingonris, granatäpplen eller vanliga röda vinteräpplen är vackra som bordsdekorationer.

Tänk stort och låt vackra saker ta plats

Några väl valda pjäser i större format sätter stilen i ditt hem. Även när ytorna inte är enorma är det effektfullt och skönt med saker som får ta utrymme och ge lite tyngd åt inredningen. Stora föremål skapar också ett lugn och ger ett självsäkert intryck i inredningen.

skulptural stor ljusstake i svart färg och en stor grön vas med amaryllis
Så här snyggt kan det bli med två rejäla pjäser – en skulptural ljusstake och en enorm vas – i ett fönster. Tänk stort ibland och låt färre men större föremål ta plats i stället för många mindre.

Julgran, julträd eller kanske en tall?

Ja, vad ska man välja? Kanske det är dags att testa en tall som julträd i år? Artilleriet har pyntat en riktig rock’n roll-gran i år. En sådan får gärna vara sned och vind, men den måste vara äkta! Här hänger julkulor i form av kända figurer, i år finns såväl David Bowie som Greta Tunberg som dekorationer!

en sned julgran dekorerad med julkulor
Flugsvamp, Greta Tunberg och Mona Lisa blåsande bubblor av tuggummi är dekorationer som passar i en äkta rock’n roll-gran.

Rulla till toppen