Renovera enkelt i höst – vilken stil passar dig bäst?

Nu under hösten och vintern spenderar vi mycket tid inomhus, och kanske har du börjat fundera på att göra om ett eller flera rum? Här får du tips på hur du enkelt kan renovera hemma – och en guide i vilken stil som passar dig bäst!

Visste du att vi tillbringar i snitt cirka 90 procent av livet inomhus – varav mestadels i hemmet? Då är det viktigt att verkligen trivas och skapa en stil som känns som du. Även om vi kan lockas av att renovera kan projektet kännas övermäktigt. Särskilt när man börjar fundera på alla beslut som ska tas och allt grundarbete som ska fixas innan det roliga börjar. Det kan göra att renoveringen inte blir av över huvud taget. Men tänk om du skulle slippa grundarbetet med slipning, spackling och målning och istället lägga tid och energi på det som faktiskt syns.

Enklare renovering med interiörkonceptet Regina

Det smarta svensktillverkade interiörkonceptet Regina förenklar renovering. Konceptet består av panelskivor och lister för väggar och tak och finns i olika utföranden. Allt är kompatibelt så du kan välja just den kulör och stil som passar dig bäst.

Regina Vägg Klassisk med Regina Sockel Allmoge och runt fönstret Regina Foder Allmoge. En smart detalj i rummet är hörnlisten Regina Flexihörn som går ton-i-ton.

Konceptet gör att du kan renovera i ett svep utan att behöva göra så många val som man vanligtvis måste göra. Har du någon gång renoverat vet du att det kan ta lång tid och krävas flera provmålningar innan man hittar rätt glans och nyans till och med på den enklaste vita väggfärg. Väljer du Regina är besluten redan tagna och du kan börja renovera direkt.

Väggskivorna och tillhörande lister finns i grått och vitt. Nyanserna är noga utvalda för att passa i alla olika hem och den vita går ton i ton med de vanligaste garderobs- och innerdörrarna. Allt är målat med vattenbaserade färger och har en borstad yta som ger ett penselmålat intryck. Takskivorna och de tillhörande taklisterna har en mer kritvit nyans som lyfter rummet och en helmatt yta som inte ger störande reflexer. Om du ändå föredrar att välja din egen färg är allt lätt att måla om.

Förutom att interiörkonceptet Regina gör det lätt att hitta den stil som passar ditt hem så är produkterna enkla att montera. Panelskivorna täcker stora ytor och gör att du renoverar snabbt. En annan fördel med konceptet är de kulöranpassade, smarta och flexibla listerna. Regina Flexihörn som ger snygga inner- och ytterhörn oavsett om vinkeln är exakt 90-grader eller inte. För är det något som är säkert så är det att få hus, särskilt äldre, har sådana räta inner- och ytterhörn.

Tre olika stilar – vilken passar dig bäst?

Romantiskt lantligt

Den lantliga stilen för tankarna till mysiga lantställen och Carl Larsson och hans målningar, som ofta visade upp hans och familjens hem. Vill du få till den stilen i ditt hem idag kan du sätta upp Regina Vägg Pärlspont i antingen vitt eller grått, över hela väggen eller som bröstpanel.
Läs om hur enkelt du skapar en bröstpanel med Regina här!

Något annat som förstärker den gemytliga känslan är taket. Regina finns i fem olika stilar på takskivor och de som passar den här stilen bäst är Regina Tak Pärlspont Dekor, Regina Tak Linje Dekor och Regina Tak Klassisk Dekor, vars panelprofiler sträcker sig över hela taket.
Läs mer om de olika taken här!

T.v.: Bröstpanel med Regina Vägg Pärlspont och Regina Bröstlist Modern.
T. h.: Regina Vägg Pärlspont med Regina Foder Allmoge ton i ton och Regina Tak Pärlspont med Regina Taklist i samma kulör.

Nytänkande modernt

Vissa har en bild av att väggpanel bara passar i äldre hus och i vissa rum, men de bör absolut tänka om. Reginas panelskivor funkar i hela hemmet, så var inte rädd att tänka utanför boxen och kanske använda Regina i badrummet eller vardagsrummet? Vill du få till en modern känsla kan du välja Regina Vägg Linje Dekor eller Regina Vägg Klassisk Dekor och komplettera med Reginas släta lister i stilen Modern.
Läs mer om alla panelskivorna Regina Vägg Dekor här!

T.v. Regina Vägg Linje, Regina Tak Linje tillsammans med släta listerna Regina Taklist, Foder och Sockel Modern.
T.h. Regina Vägg Klassisk och Regina Tak Klassisk även här ihop med Reginas släta lister Modern.

Tryggt sekelskifte

Skandinaviskt sekelskifte verkar aldrig gå ur tiden, och idag renoverar många för att få till den stilen i sina hem. Det är kanske framför allt de extra höga golvsocklarna som skapar den där speciella stilen, något vi ser allt mer av i dagens inredningstrend. Den extra höga sockeln bygger du enkelt med Regina Sockelskiva som tillsammans med Regina Sockel och Regina Bröstlist bildar en 35 centimeter hög sockel – något som garanterat kommer förändra hela känslan i rummet. Här får du dock göra några egna val – vill du ha vitt eller grått och vill du ha profilerad eller slät sockel och bröstlist?
Läs mer om hur du bygger den höga sockeln här!

T.v. Hög sockel med vit Regina Sockelskiva och släta Regina Bröstlist och Sockel Modern.
T.h. Hög sockel med grå Regina Sockelskiva och profilerade Regina Bröstlist och Sockel Allmoge.

Vill du ta del av hela interiörkonceptet Regina? Klicka här!

Rulla till toppen