Stylisten tipsar – så skapar du höstens mysigaste läshörna

Läshörnan gör comeback och allt fler vill ha en specifik plats i hemmet där man kan läsa och koppla av. Här tipsar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg om hur du kan skapa en riktigt mysig läshörna.

1. Inred det tomma hörnet

Ofta kan man se att hörnen i ett rum glöms bort och förblir oinredda. Detta är ett utmärkt ställe att ha din läshörna på. Ställ fåtöljsryggen mot hörnet, placera en fotpall framför, vid sidan kan både ett sidobord och golvlampa vara placerad och vips har du skapat en inbjudande läshörna.

Foto Bloomingville

2. Tänk på ljuset

En viktig förutsättning för en lyckad lässtund är rätt belysning. Ett fint stämningsljus är såklart mysigt, men det behövs också en lampa med rätt ljus och rätt riktning för att du ska få en bra läsupplevelse utan att anstränga ögonen för mycket.

Foto Ferm Living

3. Skapa din egen oas

En läshörna kan handla om så mycket mer än att just läsa. Skapa en varm, mysig och ombonad miljö där du kan sitta även när boken är utläst. Inred med mjuka textilier, stora gröna växter och levande ljus i vackra ljusstakar. 

Foto Bloomingville

4. Sitt skönt

En inbjudande fåtölj, dagbädd eller soffa är ett måste för den perfekta läshörnan. Är ni en stor familj som gillar att läsa tillsammans så krävs en stor soffa, eller föredrar du att ensam sjunka in i en bra bok i flera timmar, ja då behövs en bra ergonomisk fåtölj. Tänk igenom vad just du behöver för din perfekta lässtund.

Foto Norrgavel

5. Satsa på ett bra sidobord

Nybryggt kaffe eller en stor nybakad kanelbulle hör väl ihop med en mysig lässtund? Satsa på ett bra sidobord där både bok och kaffekopp får plats.  

Foto Ferm Living
Rulla till toppen