5 tips på hur du får hotellkänsla hemma

Silkeslena lakan, väldoftande tvål och fluffiga handdukar – känslan av att bo på hotell är svårslagen, men varför inte ta med den hem? Här får du fem tips på hur du skapar den där lyxiga hotellkänslan hemma!

1. Sköna sängkläder

Vi är nog inte ensamma om att kasta oss i sängen det första vi gör när vi kliver in i ett hotellrum, för något som verkligen är speciellt med hotell är det de där mjuka och krispiga lakanen som man önskar att man kunde få till hemma. Men vet du vad? Nu kan du det! Svenska företaget Juniper erbjuder exklusiva sängkläder av den högkvalitativa kaliforniska bomullen Supima. Företaget grundades av Mathilda Wibom Westerberg, som inte lyckades hitta några sängkläder som var lika sköna som de på hotell utan att kosta skjortan – och tog därför fram egna som hon säljer direkt till slutkonsument utan mellanhänder.

Förutom sköna sängkläderna är det bra att tänka på hur de ser ut, för är det hotellkänslan du är ute efter får du säga hejdå till starka färger och röriga mönster och hej till ljust och enfärgat. Junipers sängkläder finns i vitt, grått och blått.
Läs mer om Junipers sängkläder här!

2. Bäddad säng

Något annat som skapar den där riktiga hotellkänslan är bäddningen – och då får du inte snåla på kuddar, gärna i olika storlekar. Bädda med stora och avlånga kuddar längst bak, och de minsta längst fram. Har du dessutom fina sängkläder behöver du inget överkast över sängen – utan det kan räcka med en snygg filt i fotändan.

3. Signaturdoft

Det finns nog ingenting som får oss att minnas platser vi varit på så tydligt som en speciell doft – och det gäller hotell också. Idag har många hotell en särskild signaturdoft på tvålar, schampon och kanske doftpinnar, så varför inte ha likadant hemma?

4. Mjuka handdukar

Finns det något härligare än att torka sig med en nytvättad, mjuk och fluffig handduk efter en varm dusch? Det kan dock vara svårt att hitta den där handduken som är helt obeskrivligt mjuk och skön mot kroppen. Juniper har nyligen lanserat handdukar av högsta kvalitet. Precis som sängkläderna är de tillverkade av den exklusiva bomullen Supima. För en extra lyxig hotellkänsla kan du vika handdukarna fint och lägga synligt i badrummet, gärna med några mindre rullade handdukar högst upp på högen.
Läs mer om Junipers handdukar här!

5. Less is more

En av anledningarna till att hotellrum ger ett så behagligt lugn är förmodligen avsaknaden av onödiga prylar. På hotellrummet finns det du behöver, men inte mer, och du själv har med dig just de saker du använder. Varför inte leva efter den devisen hemma också genom att börja rensa ut sådant du inte längre använder eller behöver?

Vill du se hela Junipers sortiment? Klicka här!

Rulla till toppen