Nya säsongen av Husdrömmar Sicilien – här är allt vi vet

Älskar du Husdrömmar Sicilien? Grattis! Nu är det nämligen dags för en helt ny säsong. Här hittar du allt du behöver veta om säsong två av den hyllade serien.

Saknar du Husdrömmar Sicilien i rutan? Då är väntan snart över! Nu är det nämligen dags för säsong två, där vi kommer fortsätta få följa familjen Olsson Nylanders projekt på Sicilien.

Slog igenom i ursprungsserien

Stylisten Marie Olsson Nylander och hennes man Bill lärde vi känna för första gången i ursprungsserien Husdrömmar 2014, då de renoverade sitt hus i Höganäs. I oktober 2018 valde familjen att starta upp ett renoveringsprojekt i den italienska byn Termini Imerse på Sicilien, och i säsong ett kunde vi följa renoveringen av det förfallna 1700-talspalatset Palazzo Crillo. Och nu är det alltså dags för fortsättningen.

I säsong ett fick vi följa renoveringen av palatsets interiör. Foto SVT
Familjen Olsson Nylander. Foto Mike Karlsson Lundgren/SVT 
I säsong två får vi även ta del av en del nya interiöra projekt. Foto Janne Danielsson/SVT

Det händer i säsong två

I säsong förflyttas fokuset från palatsets insida till dess utsida – det är dags att ta tag i den vildvuxna trädgården, med målet att skapa en vacker medelhavsträdgård. Men förutsättningarna visar sig blir knepigare än familjen tänkt sig. Trots att trädgården står i fokus kommer familjen även att renovera såväl vindsrum som markplan.

I säsong två är det trädgården som står i fokus. Foto SVT
Marie Olsson Nylander. Foto Janne Danielsson/SVT

– Det kommer att bli en spännande säsong där kulturer krockar och broar brister, för att lagas med betong, murbruk och kärlek. Till slut blir det bra, men det har varit ett helvete, säger Bill Nylander.

Då har Husdrömmar Sicilien premiär

Väntan till det första avsnittet är kort. Premiären är nämligen redan den 7 oktober 2021, programmet sänds torsdagar kl 21.00 på SVT.

Rulla till toppen