Stylisten tipsar: Så skapar du en kreativ och livfull inredning

Vill du liva upp inredningen med färg, form och inredningsdetaljer? Vi bad Hus & Hems stylist Matilda Appelberg dela med sig av sina 5 bästa tips för en mer kreativ och livfull inredning.

1. Modiga mönstermixar

Visst fungerar randigt och prickigt tillsammans, precis lika bra som rutigt och blommigt. Men för att det inte ska upplevas allt för rörigt för ögat kan du välja ut en eller flera gemensamma färger som alla mönster ska innehålla, då får du en livfull och på samma gång enhetlig känsla i rummet. 

Enhetlig mönstermix i soffan hos Chhatwal & Jonsson.

2. Färgsätt ditt hem

Med färg kan vi påverka vårt mående och vårt uttryck i hemmet. Gult är en färg som ger energi och är förknippad med optimism och kreativitet. Matcha gult med grått för att få den gula färgen att poppa eller varför inte ta två starka kulörta färger tillsammans för att skapa ett spännande blickfång.

Gult ger rummet en livfull känsla. Foto Jotun

3. Inred med lekfulla former

Har du barnasinnet kvar? Låt lekfulla inredningsdetaljer samlas i ett stilleben och bli effektfulla blickfång – Ditt barns förskolekonst, kulörta blommor, ljus, unika figuriner och skatter från naturen.  

Lekfullt ljusstilleben från Broste Copenhagen.

4. Klä väggarna med tapet

Ett knep som ger effekt för att fånga en stil eller känsla är att klä in rummets alla väggar med en tapet. Önskar du ett unikt och annorlunda uttryck kan en stormönstrad fototapet passa, vill du ha en lekfull känsla är tapeter med olika geometriska former att föredra.

Tapeten Chalk från Perswall.

5. Multifunktionella möbler

För att visa upp din kreativa sida – inred med möbler som har flera funktioner. Och visst är det även praktiskt för dig som bor på liten yta. En utfällbar fotpall som blir till en bädd eller varför inte en hylla med inbyggt matbord. Kreativt och smart på samma gång!

Fotpallen Xtra är en förklädd gästsäng. Foto Boconcept
Rulla till toppen