Junipers grundare Mathilda: ”Det ska vara enkelt att få till hotellkänslan hemma”

Varför ska man bara njuta av riktigt sköna sängkläder eller handdukar på hotell när man kan göra det hemma varje dag? Den frågan ställde sig Mathilda Wibom Westerberg – vilket blev starten på hennes egna bolag Juniper.

När Mathilda och hennes man var på smekmånad på Mallorca bodde de på ett mysigt boutiquehotell uppe i bergen och sov i de absolut skönaste sängkläderna de någonsin upplevt. Förutom det var livet på resan både okomplicerat, kravlöst och lyxigt – en känsla hon ville ta med sig hem när det var dags att återgå till vardagen.

Hon åkte därför in till Palma för att köpa med sig likadana sängkläder till Sverige, men upptäckte till sin besvikelse att de inte bara var otroligt dyra, de hade även andra mått på sängkläderna i Spanien än i Sverige. Men inget ont som inte har något gott med sig, för där och då såddes första fröet till vad som skulle komma att bli Mathildas egna bolag – Juniper.  

Sängkläder av högsta kvalitet

Under sin föräldraledighet tog Mathilda tag i idén på riktigt, och insåg snabbt att det saknades ett bolag på marknaden som erbjöd högkvalitativa sängkläder till ett rimligt pris, för att fler ska ha möjlighet att sova lika gott hemma som man gör på ett riktigt bra hotell. Kort därefter lanserades Junipers sängkläder som tillverkats av högkvalitativ bomull från världens antagligen mest moderna bomullsodlingar i Kalifornien.

– Bomullen heter Supima och är topp 1 procent av världens finaste bomull. Det jag verkligen fastnade för var att producenterna säkerställer att de odlar den absolut främsta bomullen i världen och samtidigt gör så lite miljöpåverkan som möjligt. De certifierar också hela värdekedjan fram till slutkund för att säkerställa att kunden verkligen får det den betalar för, berättar Mathilda.

Idag har flera kunder hittat till Juniper och responsen har varit överväldigande positiv, berättar Mathilda.

– Mer än var tredje order läggs av en återkommande kund trots att vi länge endast sålde sängkläder och först under våren 2021 lanserat handdukar.


Läs mer om Junipers sängkläder här!

Handdukar – ett naturligt nästa steg

Efter succén med sängkläderna var handdukar ett naturligt nästa steg. Handdukarna är tillverkade i samma exklusiva bomull, Supima, de har en tidlös design och är otroligt mjuka samtidigt som de absorberar bra – något som inte var helt enkelt att få till.

– Vi har testat olika prototyper under flera månader för att hitta den perfekta kombinationen av absorptionsförmåga, mjukhet och hållbarhet. Det är en handduk som är designad och tillverkad med stor omsorg av den finaste bomullen som finns. Det blir helt enkelt inte bättre, berättar Mathilda och fortsätter:

– Nu hoppas vi kunna erbjuda en lika härlig upplevelse med handdukssortimentet som med sängkläderna, och vi känner oss trygga med att vi tagit fram en fantastisk produkt.

Läs mer om Junipers handdukar här!

”Meditation för själen”

Sist men inte minst frågar vi Mathilda vad hon anser är absolut bäst med Junipers produkter.

– Våra produkter låter dig njuta lite extra varje dag – när du kryper ner i sängen och känner den där obeskrivliga känslan mot huden, eller när du kliver ur duschen och virvlar handduken runt dig. Det är som små ögonblick av meditation för själen, avslutar hon.

Vill du se hela Junipers produktutbud? Klicka här!

Rulla till toppen